Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BRON SOM RASADE I LUDVIKA......

***

......förra sommaren är nu färdigbyggd och i funktion. Bygget av bron var ju i full gång när man höll på att gjuta broplattan mitt i sommaren förra året när hela stödkonstruktionen gav vika och det fick mycket uppmärksamhet också på riksplanet. Det var nog mer tur än skicklighet att personskadorna blev mycket begränsade.

Kajbron som den heter är ju ingen stor bro, den går över järnvägsspåren norrut från Ludvika. Men den gamla bron som revs något år innan bygget startade var smal och tillät inga möten och var en riktigt flaskhals. Den stora skillnaden med den nya bron märks knappt när man står nere vid spåren och tittar upp, däremot är skillnaden stor för bilister och andra. Nu är det en bred och modern bro med dubbla körfält och separat fält för cyklister och gående. Och utsikten över stationsområdet är fin.

*

Nya bron nerifrån spårområdet

*

Nya bron uppifrån med klockstapeln i bakgrunden

*

Utsikt över stationsområdet

*

***

Inlagt 2018-11-07 11:11 | Läst 1125 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Egentligen gillar jag den första bilden på bron, men kanske lite väl mycket svärta i den. Hoppas vackra bron håller nu och i framtiden.
😁
GunnarW 2018-11-07 12:22
Jag håller med dig, den sv/v gillar jag också och jag förstår att det är din smak, du gör en del i den stilen. Björn också.
Hej, Björn.
Jag kan komma ihåg något om en kollapsad bro i Sverige. Men den som jag hört mest om är den vid Tjörn.
Jag har korsat den nya Tjörnbro.
Trevligt att du dokumentera den nya bron i Ludvika.
Med många vänliga hälsningar från Erik.