Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DALARÖTTER OCH KORSHEDEN

***

Trots att det inte är här vi bor fast känner jag allt tydligare år från år hur mycket Korsheden faktiskt betyder för oss. Och jag tänker på orten och trakten inte just på vårt hus här även om vi trivs väldigt bra också med det. Det har ju också visat sig att jag har starkare rötter till Dalarna än jag trott. Att jag själv är från Falun är ju ingen nyhet, men också två och tre generationer tillbaka är kopplingarna till Dalarna många fler och starkare än jag vetat. Falun, Borlänge, Stora Tuna. Och som jag redan konstaterat i en tidigare blogg, St Tunna är inte mer än  5 mil bort från Korsheden.

*

Bilderna är från Korsheden som just nu är klätt i sina  vackraste höstkläder. Det är en helt annan färgskala än den som gäller sommartid men minst lika vacker. Ändå skiftar också färgskalan nu dag för dag beroende på väder och annat. Första bilden är vyn just när man rullar in på landsvägen från Söderbärke, där lövträden och en delvis klar himmel ger starka färger. Andra bilden är ängen med ladan nere vid oss en helmulen morgon som ger mycket mer dämpade färger.

Som vanligt vinner bilderna på att förstoras!

*

*

***

Inlagt 2017-10-18 17:33 | Läst 2207 ggr. | Permalink

"Jag tycker hösten är den vackraste tiden fotomässigt och det visar du i dina härliga bilder. Fina gula och orange toner! Trevlig liten väg i första bilden och vackert kulturlandskap i andra. Hälsningar, Bjarne"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag tycker hösten är den vackraste tiden fotomässigt och det visar du i dina härliga bilder. Fina gula och orange toner! Trevlig liten väg i första bilden och vackert kulturlandskap i andra.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2017-10-27 22:27
Tack för positiva, uppmuntrande ord Bjarne! Och håller med dig om hösten./ Björn T
Der er noget fascinerende ved billeder fra efteråret. Alle de forskellige farver og samtidig også noget vemodigt over det.
Det er et meget smukt billede nummer 1.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2017-10-27 22:29
Precis som Bjarne säger härovan, hösten är en fin årstid, inte minst ur fotosynpunkt! Tack Erik!/ Björn T