Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DET BEDRÄGLIGA SPRÅKET

***

Det är lätt att tro att eftersom vi har talet, och senare skrivkonsten, har vi lättare att förstå varandra. Själv är jag osäker om så är fallet. Visst, den yttre, materiella verkligheten blir lättare att kommunicera med varandra. Men förståelse? Min erfarenhet är att att jag kommer aldrig någon så nära som när vi är tysta tillsammans. Eller vara nära den som gråter. Trösta med ord har ingen mening, att vara kvar och dela har det. 

Det är lätt att säga att kyrkmålningarna och murarna i bilden fanns där för 600 år sedan. Men är det någon som förstår, vaddå 600 år?  Men om jag sätter mig i en av bänkarna och sitter kvar en stund, kan jag börja ana.

*

*

***

Inlagt 2022-05-18 22:48 | Läst 1393 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Gillar bilden, ljuset och murarna.

Fin betraktelse. Kommunicera är inte samma som att förstå, det fattar även jag. Och att trösta med käcka ord funkar ju inte alls samtidigt som det ligger något litet i ordspråket att delad sorg är halv sorg.

"Förstå" 600 år? I Visby såg jag Strandgatan uppgrävd vid en av portarna i muren. Därnere fanns ett gångjärn till den port som suttit där. Marken hade stigit 2,4 meter på 800 år. Tre millimeter om året. På sätt och vis begripligt.
Svar från Khalad 2022-05-20 21:35
Tack Bengt. Och nej, kommunicera och förstå är inte samma sak, även om jag gissar att merparten av kommunikationen syftar till att begripa och förstå. Och markhöjning med 3 mm/år låter bra, det kompenserar ganska bra havsnivåhöjningen.......:-)
Ja, det föder många tankar det du beskriver.

TikTok flams, flåshurtigt FB, mingelflin, tillgjort och ytligt manér. Tycka korrekt är inte bara rätt - blev en nödvändighet. Allt detta och mer blev normen på något sätt.

Kan känna in också om jag tillåter "det" komma till mig. Framförallt i naturen. Men det tar längre tid än mellan 2 sms som man behöver svara på
Svar från Khalad 2022-05-20 21:37
Precis allt det du tar upp hade jag i bakhuvudet när jag skrev, så känner jag också. Tack för fin kommentar!
Oj så vackert och tysta väggar talar. Att prata är inte så svårt även om det finns olika nivå men att finnas brevid är en annan dimension och inte så många har.
Fint Björn
/N
Svar från Khalad 2022-05-20 21:38
Tack Nini, det finns många nivåer, många dimensioner av verklighet och liv.
Hej,
Fönstret där borta har stor betydelse för mig i bilden. Det kan symbolisera framtiden med det när är nu. Bilden talar.
Ha en fin dag
Bob
Svar från Khalad 2022-05-20 21:38
Tack för fin kommentar Bob!
Mycket fin bild. Ljus och mörker. Vackra fönster. Lugn och ro. Här finns möjligheter för reflektion och eftertanke. Tystnad är en bristvara i dag och vi tycks göra allt för att utplåna den.
Svar från Khalad 2022-05-20 21:39
Tack Torbjörn, precis så!
Verkligt fin bild med snygg svärta och fint ljusinsläpp från fönstret. Tystanden är mer talande än ord många gånger. Det här med förståelse och kommunikation får mig att tänka på den gamla devisen - "Har tagit del, men ej förstått".

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2022-05-20 21:40
Roligt att du gillar bilden tack Jörgen!
Fin bild som förstärker dina fina ord.
Tycker om att vara i kyrkolokaler, det är en fin, lugn stämning. Vacker byggnation och interiör. Jag tillhör inte någon kyrka eller religiöst samfund, men älskar dessa byggnader, dess arkitektur och dess värdighet.
// Conny
Svar från Khalad 2022-05-20 21:42
Tack för det Conny! Du uttrycker precis som det är för mig, inte religiös men beundrar och uppskattar kyrkomiljöerna :-)