Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DOVHJORTSMARKER

***

I kväll gjorde jag en tur upp till Hjortkvarn och Boo, där finns alltid dovhjort.  Dovhjorten är så vanlig här i Östergötland (Hjortkvarn/ Boo är nog Närke förstås...) att många tycker det är för mycket, jag förstår att fruktträd och annat inte får vara i fred. Själv njuter jag av att se dom ströva fritt.    Jag tog den lilla vägen upp över Kattala. Innan jag kom ut på slätten runt Boo såg jag dom första

*

*

*

*

Väl nere på slätten njuter jag av vidden och rymden, sånt gör mig alltid gott, särskilt nu i Coronatider

*

*

Härnere finns alltid gott om dovhjort, men alltid på långt håll, allt är taget med 560 mm. Här är jag inte säker, det kan vara ett hägn, det syns inte på så långt håll. Däremot kan jag se att dom följer ett dike, där är väl bäst bete kan jag tro.

*

*

*

*

Avslutningsvis några landskapsbilder med tele

*

*

*

***

Inlagt 2020-05-18 23:13 | Läst 2317 ggr. | Permalink

"Ser ut att vara ett fint ställe att besöka i en morgondimma. Känns som beståndet av hjortar har ökat i Sverige, kan inte påminna mig att jag såg någon när jag var mindre, dvs för en 5 år sedan. Det är bara nu i de senaste åren jag har sett några ute i det fria. Fina bilder både på hjortarna och björkar"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser ut att vara ett fint ställe att besöka i en morgondimma. Känns som beståndet av hjortar har ökat i Sverige, kan inte påminna mig att jag såg någon när jag var mindre, dvs för en 5 år sedan. Det är bara nu i de senaste åren jag har sett några ute i det fria. Fina bilder både på hjortarna och björkar
Svar från Khalad 2020-05-19 15:50
Säkert Peter, fast då är jag aldrig där......Jo, dovhjort tror jag ökat mycket. Tack för fin kommentar!/ Björn
Hej Björn. fina bilder på hjortarna och landskapet.Jag skulle tro att det är ett väldigt stort hägn där de lever helt vilt.

/ Bengt .
Svar från Khalad 2020-05-19 15:51
Så är det säkert, fast första bilderna är inte så. Får kolla nå´n gång, vore roligt att veta! Tack Bengt!
Hej Björn.
Det er imponerende med så mange hjorte på engang.
Jeg falder dog mest for dit foto nummer 4 - WOW.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2020-05-19 15:52
Tack för det Erik, sannolikt finns där ett hägn/ Björn
Väldig mängd med hjortar ..bäst att hålla koll så dom inte får för sig att passera vägen. Men S-kurvan, ahh så snyggt det blev.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-05-19 15:54
Kanske är den största samlingen ett hägn,men de första bilderna är det inte. Har tidigare sett klungor av gjort som slickar vägsalt från den saltade grusvägen. Tack Gunte!
Så fint med dovhjortar, det ser jag bara enstaka gånger och då är de alltid på väg bort från mej. Fjärde och femte bilden är också väldigt fina och de har verkligen rymd.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-05-20 21:17
Tack Lena, häromkring finns det gott om dovhjort. Jag får dom sällan på nära håll eftersom jag inte tar mig ut till skydd eller liknande, jag fotar dom jag ser från bilen vilket inte är så effektivt. Åndå är det roligt bara att få se dom, att dom finns runt omkring. Hälsningar/ Björn