Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FÄRGSPRAK

***

Idag plockade jag fram 99:an, den äldre av mina Sonykameror. Och några bilder blev det med den, men inget särskilt. Däremot fanns det kvar några bilder från november som jag inte gjort något åt. Och några var riktigt roliga att jobba med, den här tex. Här har jag mixtrat lite både med det ena och det andra så någon egentlig naturbild är det ju inte. Men jag gillar den, på sätt och vis är det ändå färger och skönhet som finns inherent i både blomman och bilden så fåglarna vet, kanske är det en naturbild ändå. Vi konstnärer (hmmm...?) är ju fria att göra det vi vill med våra alster så länge vi inte luras . 

*

*

Orginalbilden? Ja den såg ut så här obearbetad, så visst, manipulerad är den en smula. Men den som tittar noggrannare på orginalet kommer hitta färgtonerna också i den, men med mindre färgmättnad och mindre kontrast

Suss gott nu!

***

Inlagt 2019-02-10 23:52 | Läst 356 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Snyggt gjort. Jag gillar verkligen färgerna. Det kanske hade gått att göra delvis i kameran som Mats förslår men då ska man ju ha den bilden klar för sej när man är ute och fotar. Ibladn väcks inte fantastin förrän man sitter vid datorn och bläddrar i arkivet. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den ”manipulerade” bilden är mycket intressantare och är ju en bild liksom den ”ursprungliga” exponeringen. Du hade kanske fått något liknande om du underexponerat från början och skruvat lite på kamerans andra inställningar. Gillas!
/MA
Svar från Khalad   2019-02-12 22:12
Kul att du gillar den, tack Mats!/ Björn T
Att beskära en bild och öka kontrast och färgmättnad är för mig inte manipulation utan "tillåten" bildredigering. Det här var ett bra exempel på hur en "vanlig" bild man tar har potential att bli något fint om man bara har förmåga att "se" och sen lägger ner lite tid och arbete!
Svar från Khalad   2019-02-12 22:14
Tack Ragnar. Dom enskilda åtgärderna är nog inte manipulation men sammantaget såpass långt från ursprunget att jag ändå valde det ordet. Men egentligen har det ingen betydelse för den här typen av bilder som inte påstås vara något slags oförfalskad verklighet, / Björn T
Snyggt gjort. Jag gillar verkligen färgerna. Det kanske hade gått att göra delvis i kameran som Mats förslår men då ska man ju ha den bilden klar för sej när man är ute och fotar. Ibladn väcks inte fantastin förrän man sitter vid datorn och bläddrar i arkivet.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad   2019-02-12 22:15
Tack för det Lena, precis så är det!/ Björn T
Snygg naturbild. Den blev bra tycker jag.

MvH
Johnny
Den "färdiga" bilden blev otroligt läcker, snyggt!
Svar från Khalad   2019-02-12 22:15
Det tackar jag för Joakim!/ Björn T
Blev riktigt fint och vilken skillnad från starten.
Blev som ett konstverk och inte bara en avbildning.
Svar från Khalad   2019-02-12 22:16
Tack för det Margareta!/ Björn T

Innehållskategorier