Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FINSPÅNG OCH EKÖN

***

Dom kalla nätterna förra veckan gjorde det lätt både att komma ner till Ekön men också att gå där utan att det blev för kletigt. Den lilla snön och isen är ju rariteter i vinter så några bilder på det, annars mest på dom karakteristiska strandtuvorna som finns på många ställen runt öns stränder. Inget som jag annars ser i Finspång eller Korsheden.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2020-02-11 14:06 | Läst 1180 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vackra bilder och landskap som vanligt. Kan tänka mig att dom där tuvorna gillas av både gäddor och grodor. Finns nog ett myller av liv både över och under vattnet.
Sten
Svar från Khalad 2020-02-12 22:33
Det gör det säkert, tack Sten!/ Björn
Nog finns det lite 'vårkänsla' i dina bilder! Fin grön färg på lite grönska här och frånvaron av snö är väl det som ger den känslan.. Från den 15/2 tidigast så kan SMHI räkna in och 'definiera' att det är vår.. Så kanske det snart är vår..?
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-02-12 22:33
Solen lyste och visst var det vårkänsla, tack Jan!
Landskap som ger tankar sköna denna kusliga kväll i skåneland med storm o regn.
Gun-Inger
Svar från Khalad 2020-02-12 22:34
Tack för det Gun-Inger, många hälsningar till er!/ Björn
Jättefint med is, en ovanlighet den är vintern! Ändå är det bilderna på den lilla vägen som slingrar sig så fint i det vackra landskapet som jag fastnar allra mest för. Ser superhärligt ut!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-02-12 22:34
Visst är det en fin väg, tack Bjarne!
Isen och det tunna snölagret ger extra krydda till dessa bilder. Oerhört att det är sådan brist på snö och is. Vi lämnar just Tasmaninen och där var det torrt som på så många andra ställen i Australien, dock kallt som svenska halvdan sommar (10-20 grader och mest mulet).
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-02-12 22:36
Tack för det Lena, visst blir det fint med lite avbrott i det gråmulna! Och vilken resa ni gör, skoj att följa!
Imponerande vackra omgivningar som du har att botanisera i. Idag blev nedre tuvbilden extra och den sista är väldigt fin, gillar dock inte nedre delen ur fokus.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-02-12 22:40
Hej Gunte, tack för trevlig kommentar! Vet att du inte gillar när det finns hela oskarpa delar i landskapsbilderna. (porträtt räcker med att ögonen är något sånär skarpa). I grund tycker jag som du fast jag är för lat att dra med stativet.....Kanske skulle jag skära bort lite av förgrunden i den du pekar på? Hälsningar/ Björn
Jättefina bilder, har missat denna bloggen :/

Bild 3 & 8 påminner om ett ställe som jag och Johanna bodde på i ca ett år, nästan exakt så såg vägen ut med träd och gräs, vad kul :)