Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FLER FULA FOTON, TACK!

***

Det finns massvis med utmärkt fina bilder här på FS. Men jag saknar dom fula, dom som retar, dom som upprör, dom som folk blir förbannade på. Det är det väl ingen mening med kanske några tycker. Jag tycker precis tvärt om. Om det nu finns något som kan kallas konst inom foto är det väl meningen just att väcka känslor. Jag tröttnar liksom på allt det perfekta, allt det riktiga, allt det vackra ibland.

*

Jo, jag vet, är det nån som visar vackra landskap och mysiga barnbilder är det väl jag. Och det är inte fel. Men som sagt, ibland tröttnar jag på det och vill ha något helt annat

Jovisst, det finns en skarp fläck i taket nordost om mitt huvud, så det så, visst är det skarpt! (Men för att se det måste bilden förstoras!)

*

***

Inlagt 2015-06-10 11:38 | Läst 2759 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Man skall nog aldrig ha för bråttom att slänga misslyckade eller fula bilder. Om inte annat kan man "leka" lite med dom och då kan det bli spännande konst.
ing-marie
Svar från Khalad 2015-06-10 15:05
Nej, det är också sant. Men jag menar också vad jag säger, det skulle vara roligt och nyttigt att se fler fula bilder här på FS. Självklart menar jag inte att fulheten i sig är det eftersträvansvärda, men kanske det obehagliga, det irriterande, det som triggar oss. Jag försöker ju också göra så "vackra" bilder som möjligt för det mesta men jag känner också att vi är väldigt "välkammade" här på FS. Var är rebellerna, de upproriska?
imse 59 2015-06-10 16:26
Det är även kul att läsa sånt som att t.ex. någon av proffsen säga att det var ca 1000 expo. innan jag fick till bilden på den där fågeln eller något annat djur. Man får lätt för sig att allt dom fotar blir bra.
Så visst håller jag med dig om det du skriver.
Vi kanske skall ha en "utmaning" att nästa gång vi bloggare är ute på "tur" så visar vi bara upp dom mest misslyckade bilderna :-)
Jag har alltid massor !!
ing-marie
Oscar Mannbro 2015-06-10 16:32
Fast fult behöver ju inte innebära misslyckat. Det kan ju lika gärna innebära bilder som har något annat än just skönhet. Som lyfter fram det som har betydelse, det som vi egentligen inte vill se eller veta av...
Zeitgeist. Inte bara på FS, utan samhället i stort.

Gallerierna säljer mest stora, färglada, lättsmälta, vackra printar som passar över soffan. Det är vad den unga medelklassen vill ha, och det är de som köper mest och därmed skapar trenderna.

Strömholm och de andra gamla mästarna, samt deras nutida arvingar, säljs för en spottstyver.

Om det kan man tycka mycket, men det positiva är ju att drömmen om en originalprint från någon av de gamla mästarna inte är ouppnåelig...
Svar från Khalad 2015-06-11 09:11
TAck Oscarj, och det finns nog lite i tidsandan. I vissa sammanhang framgår det tydligare än annars att Sverige är ett litet land. Det är liksom bara en åsikt som får plats åt gången och levande diskussioner lyser oftast med sin frånvaro, istället blir det pajkastning och nedsvärtande av andra sidans företrädare/ Björn T
Hej Björn.
Intressant inlägg och förmodligen också lita provocerande?
Jag kan inte hjälpa dig, jag har inga fula bilder :-)
Jag kommer att försöka göra en ansträngning :-)
Med foto hälsning från Erik / DK
ett bra grepp ...
- hawk
Bra inlägg! Själv är jag fastgjuten i att försöka ta vackra bilder. Klarar inte att medvetet avbilda det fula. Om jag inte kan göra det lite vackert ändå... Varför? Jag inbillar mig, att det handlar om en inre önskan om det Perfekta. Det, som jag eg. vet inte finns. Jag skulle bli en usel dokumentärfotograf. Men jag ska försöka bättra mig.
Eva
Svar från Khalad 2015-06-12 08:10
Som jag gissar du förstått är ju tanken inte att söka det fula för det fulas skull utan att se möjligheter att fota det avvikande, det upproriska, det sjuka, det smärtsamma och inte undvika det bara för att det inte är vackert.
Och självklart vill jag ha kvar det vackra här också, men inte bara det vackra, det slätkammade/ Björn