Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FÖRGÄTMIGEJ

***

Förgätmigej, en av klassikerna som får ner mig på knä. Och för all del, ner går alltid bra, det är upp som är svårast. Men än funkar det hyfsat. Och den här fina blomman är mödan värd!  Har sett att den ibland också kallas mormors glasögon men det namnet hör egentligen till teveronikan. Här fick det bli den gamla A99:an, nu åtta år, tillsammans med Zeiss-135:an. Funkar bra ihop.  

*

*

***

Inlagt 2020-04-27 22:25 | Läst 3390 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja det är mycket på den låga nivån att fota nu. Det där med knäna känner jag igen. Sedan jag slet av senan till lårmuskeln för många år sedan har det varit svårt med att komma upp. Svårt även ner men ändå lite lättare. Det är tur att jag har vinklingsbar skärm nu på min nya kamera, går lite lättare då. Om jag nu får bli 80 så är det nog slut med krypandet.
Sten
Svar från Khalad 2020-04-27 22:57
Jo, det finns mycket vackert nu. För mig är det diskbråcket som sätter gränserna, höger fot hänger inte riktigt med längre. Men 80 verkar vara inom räckhåll, åtminstone om jag klarar mig från Corona, fyller 80 i höst. Men sånt vet man aldrig, det finns mkt annat än Corona också.......Tack Sten!
Mycket vackert! Jag tycker det är bra att du hållit bilden ganska mörk så att blommorna står ut mot det gröna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-04-29 00:04
Tack Bjarne! Instämmer helt med att hålla nere ljuset, blommorna blir annars för ljusa och tappar färgen.
Mustigt och mättat och skarpt som tusan,,riktigt vackert..
Tror att det var en av dom första blommorna jag lärde mig namnet på när jag var "liten sork"..hade stora mängder av dom hemma och tyckte dom var finast av alla..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-04-29 15:04
Tack för det Gunte, tycker också dom är väldigt fina, små och försynta liksom. I den här bilden ser man ju också många som inte slagit ut än, dom klasarna har en tydligt lila färg, det har jag inte noterat tidigare. Med 135:an som jag använt här kommer jag inte så nära men den har hög kvalitet och bra skärpa så det funkar att croppa bilderna den ger .-)