Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FÖRVANDLIGEN - KVARNSNÄS

***
Från rörligt till orörligt, från oordnat till ordnat, från flytande till fast. Vågorna i ån slår in över iskanten och bygger nya former i Kvarnsnäs. Alla bilderna med 400 mm. Tredje bilden är samma som andra men något mer croppad.

*

*

Inser att det inte är så lätt att förstå vad jag försöker visa - den vänstra figuren är en våg som slår in mot iskanten, som alltså är den högra figuren. Två droppar är på väg att slås av från vågtoppen, dom kommer hamna på den frusna isen och fryser allteftersom dom börjar rinna nerför ytan. Ytan blir på isen blir alldeles randig av dropparna som faller ner, börjar rinna och samtidigt fryser

*

*

***

Inlagt 2021-02-18 13:59 | Läst 1666 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det bildas verkligen spännande mönster och formationer när vågorna slår in.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2021-02-18 22:44
Det gör ju det, tack Jörgen!
Hej Björn.
Naturen er underbar.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2021-02-18 22:44
Det är den, tack Erik!
Vackra bilder – det blir som någon slags kristall.

Jag vill emellertid tala om något annat, nämligen Ragnar Blomfeldt som både du och jag har haft en del med att göra. Jag tar detta på din blogg, eftersom det inte är någon ide att skriva i Ragnars kommentarfält – av kända skäl.
Ragnar lämnar nu Fotosidan, och det med en lång försvarstext som spretar hit och dit, och utmynnar i att han ser sig tvungen till detta för att han blir så vuxenmobbad för sin kristna tro.

Det finns ett gammalt ordspråk: ”Den som sig i leken ger, får leken tåla”. Saken är nämligen den att i de allra flesta fall handlar det om konfliktsituationer där Ragnar själv är vållande. Det blir alltså bråk för att Ragnar från början har dragit igång saken. Sedan gråter han krokodiltårar om att han blir vuxenmobbad.
Nu är det nog inte heller det här som är kärnan i saken. Det handlar säkert mera om Ragnars famösa tilltag på minnesdagen av förintelsen. Då publicerade han en blogg med titeln: ”JAG TROR INTE PÅ FÖRINTELSEN”. När nu folk med kaffet i vrångstrupen öppnar bloggen, visar det sig att Ragnar tycker att det ju inte kan vara någon förintelse – då inte alla judar mördades av nazisterna. Det borde kallas något annat.
Vilket makalöst osmakligt tilltag för att väcka uppmärksamhet åt sig själv och den egna bloggen!

Här har vi nog anledningen till att många här på FS tycker illa om Ragnar - och inte kommer att gråta några tårar över hans sorti!
Svar från Khalad 2021-02-18 20:02
Hej Peter, vi är överens.. Tror jag var den första som kommenterade hans blogg " Jag tror inte på förintelsen" och jag var för en gångs skull kraftigt fördömande.Jag har inte tänkt kommentera hans utträdesblogg.över huvud taget.,Tack för din kommentar, ha det gott! Hälsningar/ Björn
Vackra bilder, och intressanta och intrikata formationer.
//GöranR
Svar från Khalad 2021-02-18 22:45
Tack för det Göran!
Väldigt läckert scenario när dropparna landar och fryser och bildar den fina formationen.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2021-02-20 14:16
Tack för det Johnny!