Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FOTOGRAFERA NECESSE EST - TANDLÄKARBESÖK

***

Precis, lätt travestering bara, att fotografera är nödvändigt. I princip jämt. För mig gäller dessutom att det är viktigare att fotografera än att göra bra bilder. Jaha suckar ni, det märks liksom. Nu är det så att här råder egentligen inget motsatsförhållande. Jag försöker göra bra bilder också, fastän inte jämt. Ofta är det roligare att bara ha bilder än att inte ha några bilder alls.  Men visst, det skulle säkert bli bättre bilder om jag fokuserade lite mer. Och man behöver så klart inte heller visa allt. Det gör jag nu inte (ni skulle bara veta så många och så dåliga bilder jag har). Men på något sätt tycker jag det vanligaste endimensionella betraktelsessättet bra - dåligt  är smalt och tråkigt. Livet är  rikt, där ryms otroligt många fler känslor och intryck  än bra och dåligt.

*

Idag har jag varit hos tandläkaren, I också för den delen, jag hade noterat att hon också hade en tandläkartid en halvtimme efter min  så jag väckte henne klockan sju i morse  och halv nio åkte vi in till stan. Det visade sig att hon inte hade någon tid, det var bara jag. Elva var vi tillbaka hemma. I blir inte irriterad för sånt, fastän jag blir lite sur på mig själv. Här kommer några bilder från besöket.

*

Det har blivit en vana att ta en selfie eller två i hissen upp

*

Utrustningen verkar vara redo

*

Fast inget sköljvatten, bara undersökning och lite röntgenbilder

*

Så såg dom ut mina tänder, med annan våglängd på strålningen än den jag utnyttjar i kameran

*

Det slår mig vad mycket skärmar och datorer det är överallt, det hade inte Nilars, min tandläkare i Ludvika

*

*

Fast här kommer tandläkaren Hanna, dags att lägga från mig kameran och öppna munnen

*

***

Inlagt 2021-03-09 13:58 | Läst 1550 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, jag säger då det Björn. Ta en dokumentfotoserie när man är hos tandläkaren. Jag är full av beundran. Det tror jag inte att jag kommit undan med. Darrar som ett asplöv oftast inför dessa besök. Fast i och för sig finns det ju bildstabilisering.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2021-03-11 16:55
Tack för det Jörgen, det har jag gjort förut , tycker det är lite roligt!
Hej Björn! Fin serie dokumentära bilder. Jag känner igen miljön, jag var i en liknande miljö igår och kommer att göra nya besök framöver. Jag blir inspirerad att göra som du och ta med kameran :) Hälsningar Mats
Svar från Khalad 2021-03-11 16:56
Tack för det Mats! Det blir fler gånger också för mig,.
Fin och kreativ serie! När det gäller fotografering så har samma filosofi som Du. Mvh Wolfgang
Svar från Khalad 2021-03-11 16:57
Tack för det Wolfgang, det är roligt att ha den med lite överallt!
Intressant! Sällan man ser dylika bilder. Bra!
- hawk
Svar från Khalad 2021-03-11 23:41
Tack Håkan, kameran är med nästan jämt:-)
Hej Björn. Jag tar av mig hatten för att du komma ihåg att dokumentera något som många (inklusive jag) skulle glömma. Jag är dock glad att din dokumentärserie slutar precis innan borren kommer fram :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2021-03-11 16:58
Tack för det Erik! Den här gången var det bara en undersökning, men jag ska dit igen.......
Du visar väldigt många bra bilder, inget snack! Dessa bilder ger mej dock lite rysningar. Alla dessa läskiga instrument. Jag har dock precis lagt upp en annan serie med bilder som nog fler kommer att tycka illa om.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-03-11 16:58
Tack för support Lena :-)
Jag undrar över hur du bär dig åt för att få fotografera i dagens Sverige. Troligen en enorm rutin, ingen anpänning alls, så att de som plåtas inte reagerar, i alla fall inte negativt.

Tycker mig känna igen kliniken, jag har plåtat där, men bara utsikten!
Svar från Khalad 2021-03-11 17:04
Hej Måns, här har jag fotat tidigare utan problem. Jag tar ju med mig kameran in i behandlingsrummet, den kan man inte lämna någonstans. Ofta, som denna gång, frågar dom när dom ser kameran om jag hittar några bra motiv och då säger jag precis som det är att jag alltid har kameran med och fotar allt , då är det lätt att säga att jag tänkte ta en bild rakt upp i lampan när du lutar dig fram, det brukar funka. Jag är mer störd av att försöka fota osett, då känner jag mig nyfiken, det gör jag aldrig när vi pratar om att fota, tack!
Måns H 2021-03-11 17:29
Bra tips om hur man kan säga. Jag frågar ibland, men bara då det känns bekvämt, d v s rätt sällan. Och utan att fråga tar jag inga personbilder. Så det blir inte många såna. (Utom då jag jobbar som reporter, då ingår ju det i jobbet.)
"ni skulle bara veta så många och så dåliga bilder jag har"
Jojo! Genom sig själv känner man andra, jag har också och jag sparar, väl många 🙄

Jag anar att det inte var igår du var hos Nilars 🙂

Det här är bra bilder, en historia, en vardagshistoria t.o.m. , med text dessutom. Det är värt en del, troligen mer än en fin bild på en växt. Vill minnas att du gjort såna jämförelser.
Svar från Khalad 2021-03-12 17:24
Tack för det Gunnar! Nilars, ja, det var på 50- talet det.....