Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FULLBORDAN

***

När dom flesta blommor blommat över, när säden mognar och frukten likaså, när fler fåglar flyger söderut än norrut, då har sommaren nått sin fullbordan. Det är inte längre längtan och tillväxt som gäller utan  överblomning, vila och vissnande.  

*

Inte undra på att så många av oss kan känna ett sting av vemod. Är det redan över, det som vi väntat så länge och hoppats så mycket på? Förresten, är det sommaren och grönskan eller livet jag talar om? Jag önskar jag visste. Kanske är det båda?

*

Lite konstigt är det, ju äldre jag blir, desto mer ser jag fram mot hösten. Mot lugnet, stillheten och den där glasklara kylan. Sommaren är hektisk, uppfordrande och lite jobbig - inte minst den här sommaren. Självklart kan jag njuta av sommaren också, med morgondopp i stilla vatten. Ändå längtar jag efter hösten. Den där glasklara. Den, där jag kan se stjärnorna på kvällen. Dit, dit jag ska.

Kornfält i Risinge

*

***

Inlagt 2018-07-30 12:55 | Läst 4180 ggr. | Permalink

"Jomen så är det. Bilden är slående lik de bildet av Sverige jag såg i böcker i min barndom. Dessutom passar den till din text."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket fin bild på kornåkern. Fint att du också valde svartvitt. Fina tankar dessutom. Själv är jag lite ambivalent till hösten. Har svårt för mörkret, men gillar mycket annat som årstiden för med sig. Skördetid med bär, frukt och svamp.
Svar från Khalad 2018-07-31 22:06
Tack Torbjörn, kände för svartvitt här! Och mörkret, det kompakta mörkret kan vara jobbigt, även om det också är en del av lugnet!/ Björn T
Jomen så är det. Bilden är slående lik de bildet av Sverige jag såg i böcker i min barndom. Dessutom passar den till din text.
Svar från Khalad 2018-07-31 22:07
Tack Stefan, också jag har nog sett liknande bilder i mina skolböcker. Vem vet vad som egentligen är skäl till bilden?/ Björn T
Hösten har varit min favoritårstid i decennier. (Jag måste va jättegammal.😉) Fint skärpedjup i den bilden!
Svar från Khalad 2018-07-31 22:09
Där ser man, tack Ragnar! Och liten bländare och kort brännvidd, typ 20 mm, brukar ge bra skärpedjup :-) / BjörnT
Fin bild som gör sig SV och grymt skärpedjup.
Efter den här sommaren kan man längta efter hösten med gott samvete.
/Thomas
Svar från Khalad 2018-07-31 22:12
Tack för din fina kommentar Thomas! Och som jag sa till Ragnar härovan, kort brännvidd och liten bländare ger stort skärpedjup!/ Björn T
Den är på gång, tiden då allting packar ihop och drar sig tillbaka, stänger för året. Tove Janssons "Höstvisa" beskriver det fint.
Svar från Khalad 2018-07-31 22:12
Det gör den, tack Christer!/ Björn T
Jag håller med Björn! Sval höstluft med hög rymd det är något att se fram emot efter denna plågsamt heta sommar.
Denna sommar har jag tillbringat till stor del på sjukhus. Blivit uppsprättad och rotad i (abborarnas hämnd). Att sedan komma som konvalescent till en knallhet lägenhet, var inte kul.
Som sagt – hösten skall väl väcka livsandarna.
Svar från Khalad 2018-08-01 21:29
Kors i taket, du håller med :-), måste noteras! Skämt åsido, låter trist med sjukhus den här sommaren. Hoppas allt nu är som det ska och du får komma igen till den klara höstluften och svalkan! Hälsningar/ Björn T