Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GAMLA HJULSPÅR......

***

.....är svåra att undvika, åtminstone för mig. Det blir mest det gamla vanliga. Jag skyller på allt - för gammal, inget umgänge, slutat resa, Finspång och Korsheden är för små att gatufota i, här händer det inget, osv osv. Sanningen är ju att fantasin tryter och jag blivit en smula lat, diskbråck är en bra ursäkt. Tidigare tog jag ibland med mig kameran på Rotaryluncherna. Det har jag inte gjort på länge, vi har bytt lokal och den nya är för mörk, har nästan svarta väggar och fönster som ger omöjligt motljus - ni hör ju, ursäkter, ursäkter och ursäkter, den ena efter den andra. 

*

Nåväl, idag tog jag med mig kameran och nya vidvinkeln, den har ju många plus, ett är ljusstyrkan.  Medan jag var där bestämde jag mig för att inte försöka ta "bra bilder" utan lite mer av, ja inte ösa på bara kanske men i alla fall inte vara så noga. Ibland utan koll av sökare, ibland med.   Själv tyckte jag det var roligt, roligt också att ha lite andra bilder vid datorn, dessutom bestämde jag mig snabbt för svartvitt. Alla är konverterade till svv via Silver Efex och för 23 av dom 25 bilderna har jag kört enklaste varianten, normal, standard eller vad den heter och nästan utan efterkorrigeringar. Jag påstår inte att jag nu lärt mig något nytt, men det var kul att prova något nytt och med lite annorlunda förhållningssätt. Kanske kan det gå att klura ut något mer motiv med människor involverade? 

*

Det blev en liten serie som jag tänker mig berätta om mötesgång och förhoppningsvis ge lite av känslan. Vi brukar vara ungefär 20 personer , och numera är typ 70 % pensionärer. Vi äter lunch en halvtimme och har oftast ett föredrag med frågor på lika mkt . Både före, under och efter mötet finns tid för umgänge, att pratas vid. Vi är på en restaurang som har discokvällar där vi är på andra våningen och vi noterar närvaron, vill gärna ha 50-% närvaro hos medlemmarna. Just idag var det inget föredrag utan årsmöte men alltid några bilder att dra i projektorn. Rotary är religiöst och politiskt obundet, prästvigde Matti var där som gäst från Norrköping idag Manullt med 1/125 s på alla bilder och 1,6 eller 2 på bländare. Flytande ISO låg mellan 350 och 800 och nästa försök väljer jag nog ett par steg mindre bländare, ISO kan jag tillåta väsentligt högre utan problem med brus. Och som sagt, riktigt roligt!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2019-10-30 23:51 | Läst 3518 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vardagsdokumentation är viktig! Bra bilder ur många avseenden.
//GöranR
Svar från Khalad 2019-11-01 09:40
Tack för det Göran, uppskattas!
Prästen med den glänsande pennan - den var fin den! 😀

(Skrev han möjligen in dig som ny kyrkomedlem?😉)
Svar från Khalad 2019-11-01 09:43
Matti, som prästen heter, är synnerligen sympatisk så vem vet vad jag gjort om han frågat? Här skriver han dock in sig som gäst på klubbmötet :-), tack Ragnar
Hej Bjørn.
Det var da et meget fint nyt hjulspor, som du er havnet i her. Dejlig dokumentation og fine sort hvide fotos. Jeg har også af og til brugt Silveren på samme måde som her - helt neutralt konverteret.
Med mange venlige fotohilsener fra Roskilde.
PS: Denne gang på dansk fra min iPad.
Svar från Khalad 2019-11-01 09:45
Tack Erik, det äralltid roligt att testa något nytt, hälsningar/ Björn T