Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GLAD MIDSOMMAR ALLA!

***

Riktigt Glad Midsommar önskar jag er alla! Nu glädjer vi oss åt vädret och blommorna och naturen runt omkring och ringer, messar och  bildsamtalar med alla som inte är med, I och jag firar själva och hälsar till varenda en av er!

*

*

Med kameran på stativ använder jag för första gången den trådlösa självutlösaren, lätt som en plätt!

***

Inlagt 2020-06-18 17:33 | Läst 3463 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tack det samma, Dennis och jag kommer säkert att hålla till i skuggan men det blir också traditionsenligt med sill och potatis med en lille till.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2020-06-18 20:37
Det låter bra, ungefär så kommer I och jag också göra!
Tack det samma. Jag och frun tar en säker midsommar på kolonin med mat som är uthämtad ur en kylbox i affären
Svar från Khalad 2020-06-18 21:42
Låter som en smart ide' :-)
Härlig bild! Detsamma glad midsommar och vi får göra så gott vi kan av den i år.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2020-06-18 21:42
Tack för det Johnny, precis!
Härlig bild bland blommorna :)

Glad midsommar Björn :)
Svar från Khalad 2020-06-18 21:43
Tack för det Joakim!
Från Roslagens famn kommer en önskan om en trevlig och glad midsommar!
Ha det gott
Gunnar S
Svar från Khalad 2020-06-18 20:34
Tack för det Gunnar, ha det så bra därute!
Det var nog den finaste selfien på dig jag sett! Du valde passande färg på tröjan också! (Men du skulle nog ha dolt den där fjärrutlösaren i handen. Men du ville väl visa den nya grejen antar jag.)
Svar från Khalad 2020-06-18 20:33
Tack för fin kommentar Ragnar! Fast tänk på att dom andra selfieserna tar jag konstnärligt i mörkt svartvitt och helst med mkt dystra och och djupa miner........:-)
Glad midsommar till dej också Björn! I morgon midsommarafton är det (förhoppningsvis) relativt ledigt med firande med familjen, men både på midsommardagen och på söndag leder jag gudstjänster, på kyrkplatsen i Karbenningby (midsommardagen, magisk plats, den måste du besöka! :) Och på söndag i Norberg, men sen blir det lite ledigt. Hoppas ni får bra och fina sommardagar! :) /Tommy.
Svar från Khalad 2020-06-18 22:00
Stort tack Tommy! Hoppas dufår en fin helg med familjen, även om du har jobb! Tror att jag passerat Karbenning men inte gett platsen den tid den borde få. Vi åker upp till Korsheden i slutet av nästa vecka, kanske kan det bli en utflykt dit då........
Hej Björn! Trevlig selfie, kanonfin bakgrund och fint budskap. Ha en fin helg!

(Midsommarvädret skiftar. Jag tror det var Red Top som formulerade följande: Frisches Wetter in Schweden sa tysken, frös ihjäl på midsommarafton. Eller om det var den här: Midsommarnattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. I år verkar det inte aktuellt.)
Svar från Khalad 2020-06-18 22:07
Roligt att du gillade bilden, stort tack Måns! Vädret ja. Typiskt midsommarväder i Korsheden brukar vara 8-10 C helmulet och regn. Lite ironiskt med detta makalösa väder just i år när pandemi sätter käppar i hjulet för firande med barn och barnbarn. Men vi gör det bästa av läget!
Hej Björn.
Glad midsommar till dig och din familj här från Roskilde / DK.
Vi håller Sankt Hansaften den 23 juni som är samma datum varje år. Jag menar ni är på olika datum beroende på kalendern?
Din midsommar blir också firas på ett högre plan än våra Sankt Hans, där man går hem när elden brann ner!
Det är ett härligt självporträtt och även med den danska nationalblomman som en vacker bakgrund - gillas.
Med många vänliga hälsningar från Erik och AG.
Svar från Khalad 2020-06-18 22:42
Tack för trevlig kommentar Erik. Den "riktiga" midsommaraftonen är mkt riktigt den 23:e, men nuförtiden gäller att Synkronisera med närmaste helg så i år blev det den 19:e. Och numera blir det inga sena kvällar.......
Erik Madsen 2020-06-18 22:47
PS: Det er klart at alt er anderledes i år og afbrænding af heksen på bålet er også aflyst i år.
Mvh. Erik.
Detsamma härlig selfy
Vi firar själva med blommor sill och god dricka i sköna värmen i lugna stugan
Svar från Khalad 2020-06-18 22:42
Tack Ninni, så blir det här också :-)
Önskar dig detsamma Björn. Vi är ganska försiktiga men i morgon blir vi ganska många. Min dotter har köpt hus och kommer att tillbringa dagen hos henne. Utomhus. Ska också fira min äldsta son som blir 40 år.
Idag blev det t.o.m. lite fågelbilder men myggen blev för svår. Trådlösa fjärrutlösare har jag förbrukat några. Någon har haft antenn som varit dålig. En fungerade trotts att det kunde finnas en vägg i mellan. Hade räckvidd på 100 meter. Den jag har nu är riktigt bra.
Sten
Svar från Khalad 2020-06-18 22:49
Tack Sten! Det blir säkert trevligt, det låter så. Vi har nu inte träffat barnbarnen på tre månader, känns långt. Men eftersom dom bor ganska långt bort, blir det direkt frågan om övernattning om vi ska ses. Yngsta dottern har dock ett par gånger åkt hit från Sthlm bara för att fika ute på altanen ett par timmar, sen åkt tillbaka. Hon har gjort helt rätt som besparat barnbarnen att sitta i bilen 2x2 timmar för att fika med oss. Sen har vi ju också äldsta dottern som nu tills vidare bor hemma hos oss, så vi ska absolut inte klaga :-) Fö är detta min första trådlösa fjärrutlösare nånsin........Ha det så trevligt i morgon!
Glad midsommar! Årets bästa tid.
- hawk
Svar från Khalad 2020-06-18 22:50
Tack Håkan, instämmer, det är årets bästa tid!
Det var en lugn midsommar även här, ingen stor skara av människor. Man kan ju alltid ta igen det med en större tillställning längre fram. Hoppas ni har haft en bra dag och afton.
Svar från Khalad 2020-06-20 12:04
Tack Morgan det har vi!
Glad midsommar så här i efterhand. Den här hade jag missat. Det är ju lätt att använda självutlösare men det blir ändå aldrig av, inte för mej i alla fall. Jag hoppas ni fick en fin helg.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-06-24 09:13
Jag var där för att fota dom stora bestånden prästkragar alldeles utanför gamla kyrkogårdsmuren i S:ta Maria en vecka före midsommar då det slog mig att ett självporträtt där bland blommorna skulle funka som midsommarhälsning, och så blev det. Så fick jag för första gången använda mintrådlösa fjärrutlösare:-) Tack Lena!