Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HUMLORNA

***

Naturen är en ständig källa till skönhet och förvåning. I fjol vet jag att det fanns bloggar som uppmärksammade det minskade antalet insekter, inte minst humlor. I år tycker jag ser humlor överallt och hela tiden. Jag har naturligtvis inget vetenskapligt underlag, jag bara noterar att jag ser humlor mest hela tiden. Det gäller mina promenader hemma i Finspång, men det är likadant här uppe i Korsheden. Humlor och fjärilar finns mest hela tiden. Det gläder mig såklart. Helst hade jag hoppas kunna visa bilder på rördrommen men det är nog att hoppas för mycket. Jag hör den regelbunden på mina promenader, men ser den gör jag inte. 

*

Två dagar har jag haft ostörda här uppe, med strålande väder. I morgon bär det av hemåt igen. Det passar bra, har jag förstått väderleksrapporterna rätt ska den bli kallt, snöblandat regn häruppe och nära noll grader. Jag har alla fall hunnit med att klippa gräset och rensa bort överblommade växter runt huset, ormbunkar bland annat. Annars har jag tagit det ganska lugnt, mediterat och så där. Igår kväll hörde jag råbockarna skälla bakom huset och lite senare på kvällen hörde jag kattugglans karakteristiska läte. Mysigt, djuren finns därute. Ensam är man aldrig. Naturen finns där men pockar aldrig på uppmärksamhet, den finns för den som ser och hör. Det påminner mig om att jag är en del av det hela, det stora, men bara en liten del. Jag hör dit, vi hör dit, vi är en del av  existensen. Det känns bra. Natti, natti!

*

*

***

Inlagt 2020-05-09 23:38 | Läst 1981 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Roligt med mycket humlor! I övrigt väl formulerat - fin bild!
//GöranR
Svar från Khalad 2020-05-10 10:39
Tack Göran, visst är det, dom brummar behagligt!
Trevligt. Jag tycker också att det är många humlor. Tror att jag läste att de också är ovanligt tjocka, har för mig att det var för att det var sådan mild höst vinter så de har ätit upp sig mer än de brukar
Svar från Khalad 2020-05-10 10:41
Tack Peter, dom är trevliga, en humla som surrar i närheten är aldrig störande<1
Fint skrivet !
Det bådar ju gott mitt i allt elände. Jag har också sett mycket humlor och fjärilar. Ibland är humlorna så stora så när man ser dom i ögonvrån så kan man nästa tro att det är en fågel :-)
ing-marie
Svar från Khalad 2020-05-10 10:44
Tack Ing-Marie och jag håller med, skönt med sånt som är som det brukar!
Samma här, med Humlorna! Dom vill gärna in via den öppna balkongdörren på kvällarna när det börjar skymma, 8 våningar upp! Har lärt mig hur man enkelt får ut dom och andra bin och getingar, genom att öppna balkongdörren i 45° så att himlen och ljuset speglas i fönstret på balkongdörren och in, sen drar jag ner persiennerna i övriga fönster och släcker ev. andra ljuskällor, sen tar det ofta bara några sekunder så flyger dom mot det speglade himmelsljuset i balkongdörren och vidare ut..
Hälsn!
Hej Björn.
Fin og klog tekst, som sædvanlig sammen med et smukt foto.
Jeg så årets første flue i går, den havde forvildet sig ind på badeværelset. Men ingen humlebier endnu.
Med mange venlige hilsener fra Erik.