Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MÄNNISKOR PÅ MÄSSA

Vad gör folk på fotomässa? Tittar på prylar förstås. Inte bara det, tittar på bilder kommer nog som god tvåa. Och lyssnar på föredrag. Och fotograferar. Jag gjorde lite av varje, men fokus blev på egen fotografering. På människor och prylarna, det som för mig är alla mässors själ.

*

Redan i fredags var jag där, var nog på plats före lunch, och därför lätt att parkera. Inne på mässan - mindre folk än vanligt kändes det som. Nu är det ett par år sen jag var där sist, kanske har jag hoppat över två år. Och själva mässan var definitivt mindre än då. Färre utställare, inget om skärmar och datorer tex. Men kamerorooch objektiv var det som vanligt gott om. Och massor av kamera- och fotoprat

*

*

Dom stora objektiven drog många till sig. Inte så konstigt, vi som inte är proffs eller miljonärer får ju bara drömma om dom här i vanliga fall, här får vi både känna på och prova. Jag testade ju mitt drömobjektiv, ett Sony 500/4 G. Etthundratjugofyratusen oprutat. Men det var snabbare på skärpan än dom flesta av mina (lite mindre) ocbjektiv!

*

Och det var lika många tjejer som killar som var intresserade. Minst!

*

*

Men också dom mindre utrustningarna drog folk

*

*

Och mässan är ju ett gyllene tillfälle att få proffsförklaringar

*

Själv pratade jag med Sony, för det mesta annars är det ju återförsäljare jag diskuterar med. Nog var han japan den här killen, men danska gick bra

*

*

*

Allt handlade dock inte om prylar, en del fick prova på annat, allt för fotograferandes skull

*

Mycket ungdomar var där. En del uppträdde, andra tittade på och åter andra ställde ut

*

Efter 4-5 timmar började min egen ork ta slut och klockan var nästan fem innan jag satte mig i bilen för att åka upp till Dalarna och Korsheden. Och därför slutar jag med en bild på väg genom ett mörkt och regnigt Stockholm

*

Alla bilderna utom den sista är tagna med A99:an och mitt eget "superobjektiv", Zeiss Sonnar 135/1,8

Postat 2014-11-22 23:51 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

MAGISK MORGON - version sv/v

*

Jamen kolla, det gick ju utan färg också

*

*

*

*

Natti natti!

*

Postat 2014-11-20 00:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

MAGISK MORGON

*

Vissa morgnar går helt enkelt inte att glömma. Jag jobbade i Malmslätt utanför Linköping och hade 7 mil till jobbet. Kameran var inte med jämt men oftast. Den här februarimorgonen 2005 hade jag alldeles nyss skaffat min första digitala systemkamera en Konica Minolta 7D. 6 Mpix, antiskak i huset. Tror jag hade en äldre Sigma 24-70 men det är jag inte säker på, objektiv syns inte av metadata från då.

*

Kanske får jag kritik för färgerna, inte vet jag. Jag har ju ofta ganska intensiv färg i mina bilder, kanske har jag inte kommit ifrån det fotografiska "hötorgsstadiet"  än. Men så här såg det ut, sett med mina ögon. Jag vet att jag tänkte - det här är inte sant, hela himlen lyser ju .

Förstora helst bilderna

*

Mellan Finspång och Skärblacka

*

Det första man ser när man kör in i Skärblacka är pappersbruket....

*

....där det alltid ryker, mest av vattenånga

*

Suss gott!

Postat 2014-11-19 23:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

KÄNNER NI HAYAO MIYAZAKI ?

*

Som en del av er vet hade vi alla fem barnbarnen hemma i helgen. Dom har näst intill outsinlig energi och var inte så slut som jag trott (hoppats?) efter badhuset, och efter X antal kurragömma, bara springa runt, bollar, rita mm var det dags för lite film. Det finns massor av bra barnfilmer (och ändå större massor av dåliga) men för några år sen fick jag ögonen på en japan, Hayao Miyazakis filmer, och jag och barnbarnen är lika förtjusta i dom. Oerhört välgjorda (tecknade, eller kanske säger man animerade idag, jag vet inte), en fantasi som jag knappt trott varit möjlig och oerhört vackra. OCH spännande. Jag rekommenderar dom varmt.

*

Den snällaste av dom heter Min granne Totoro och passar även för ganska små barn om mamma eller pappa (eller farmor ......) är med. Där finns världens snällaste jättetroll med.

Också  bra för små barn och upp (i varje fall upp till 74, så långt VET jag) är filmen nedanför PONYO PÅ KLIPPAN VID HAVET. Man behöver inte tycka om barnfilm för att njuta av fantasin och det vackra.

*

*

Just i fredags såg Hilda (11) och jag Spirited Away. Den är på ett sätt lite otäck och inget för de allra minsta, men lika vacker, lika mycket fantasi. Kikis Expressbud och det Det Levande Slottet liksom Laputa, Slottet i Himlen, är andra.

Får ni en chans, titta på någon av hans filmer!

*

Postat 2014-11-18 21:29 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

GÖR SOM JAG VILL

*

Ska och ska, jag växer väl precis som jag vill, jag skiter i er tråkmånsar!

*

Förstora!

*

*

Postat 2014-11-18 21:29 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa 

Innehållskategorier