Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BUKETTAPEL - NU OCKSÅ I KORSHEDEN

***

Lika säkert som att jag fotar blåklockor på våren är det att jag fotar bukettaplarna på hösten. Dom fanns i Finspång redan när vi flyttade till Pirvägen i början på 70-talet. Här i Korsheden har vi själva satt dom, nån gång för 10-15 år sen. Vi grävde helt enkelt upp ett antal skott som spritts av fåglarna på tomten i Finspång och tog med hit upp. Dom har artat sig väl och nu har vi åtminstone ett tiotal träd på gång. När dom väl rotat sig är dom tåliga och dom ger glädje hela året. På våren, i slutet av maj, blommar dom med ett övermått av vita blommor, och drar då mängder av insekter. Under hela sommaren har dom vacker grönska och när hösten kommer, kommer också dom små "äpplena". Lite senare på hösten - november -  får bladen vackra blandningar av grönt gult rött och under en stor del av vintern kalasar fåglarna, inte minst sidensvansarna, på frukterna. Alltså till glädje året runt!

*

Just nu är det frukterna som är finast, här kommer en serie bilder jag tog i går efter ösregnet på eftermiddagen. Titta inte bara på själva frukterna, titta också på fruktskaften som går så fint i rött! Alla bilderna är tagna med 100-400.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2018-09-27 15:15 | Läst 2451 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

FOTOGRAFEN PÅ ÖSÄNGSVÄGEN SÖDERBÄRKE

***

Också idag har vidvinkelzoomen fått sitta på. Och fotografen gick på Ösängsvägen utefter Barken innan ösregnet kom i eftermiddag. Mulet, sol, ösregn, blåst och vindstilla, ungefär som i april, fast idag september.

*

Det var längesen jag tog en selfie men lätt gjort med vidvinkel, då räcker armarna bra. Aningen softat för säkerhets skull.....

*

Oss sakta kommer färgerna, särskilt på asparna

*

Mestadels lyste solen på promenaden, och samt och skönt, typ 15 C

*

Men annat var på gång, det gick nästan att ana

*

***

Postat 2018-09-26 23:43 | Läst 2782 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

HASSAN FRÅN ACHWAZ

***

Ni kommer säkert ihåg Hassan som jag träffat i Finspång och tidigare berättat om här. Självklart tänker jag på honom när jag läser om attentatet som nyligen gjordes i hans hemstad, Achwaz. Han har  sju eller åtta syskon och hela sin familj där.

*

Det blev ett år för honom i Finspång, sen han fick förnyat uppehållstillstånd fick han inte bo kvar i Migrationsverkets lokaler där och det bestämdes att han skulle flytta till Ale utanför Göteborg, han fick en veckas förvarning och flyttade idag för två veckor sen. Jag kommer hålla kontakten men kommer att sakna honom i Finspång.

*

Han är ju van att flytta.Han har nu varit knappt tre år i Sverige och har bott i Haparanda, Boden, Åby, Norrköping, Finspång och nu Ale. I Haparanda, som han först kom till, var det -38 C när han anlände. I Achwaz, hans hemstad, kan det vara över 50 C på somrarna, tala om temperaturskillnader.

*

Nu när vi var i Göteborg och hälsade på senaste helgen hade jag talat med Stefan (min grabb) om att jag ville bjuda dit honom under vårt besök för att hålla kontakten så i lördags eftermiddag sågs vi igen tillsammans med Stefan och hans familj. Och åter igen fick han berätta om hur han tog sig till Sverige från Iran - först tio timmars fotvandring i Iran till Turkiet, resan genom Turkiet mest med buss tror jag, gummibåt över till Grekland, vidare upp till Makedonien, Kosovo, Bosnien Hercegovina, Kroatien, Slovenien, Österrike, Tyskland och Sverige.

När han och jag efter fikat tog en promenad nere i Eriksberg och kollade kajerna och stora kranen sa han spontant att det var roligt att träffa barn igen, barn i en levande familj - det var tre år sen han gjorde det....... Och jag är glad över att ha introducerat honom hos Göteborgsfamiljen

*

***

Postat 2018-09-26 11:48 | Läst 2710 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

FÄLTEN VID VÄSTERBYHYTTA

***

Det var längesen jag var ute vid dom vackra fälten hitom (från Söderbärke sett) Västerbyhytta. Vackrast är dom före midsommar, innan dom slagits. Nu är det ett par månader sen jag var där och efter torkan har dom nu åter blivit gröna. Nattkylan och frosten till trots i morse såg det nästan lite vårligt ut, höstfärgerna har inte fått genomslag än.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2018-09-25 21:25 | Läst 1284 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

HÖST - OCH TALMANSVAL

***

I morse var det frost för första gången i Korsheden, lite vitt på gräset och frost på vindrutan. Höstfärgerna kommer alltefter, inte bara hos träden utan också i trädgården. Färgerna och formerna hos hostans blad blir allt tydligare, dom är för övrigt alltid vackra. 

*

Så har vi fått våra talmän i riksdagen, det blev ungefär som förhandstipsen indikerat. Jag är definitivt inte sverigedemokrat men undrar ändå hur länge man kan negligera ett parti med nästan 20 % av rösterna? Förvisso finns ett och annat brunt inslag i dess rötter men inte heller vpk´s rötter är ju precis obefläckade, långt in på 70-talet hyllade kommunistpartiet bla diktaturerna i Östtyskland, Sovjet, Nordkorea och Kuba. 

*

Nej, dags att ta mig ut i markerna, förmiddagsstelheten börjar gå ur kroppen, vi "ses" snart igen!

Hostablad hemma  i Korsheden

*

***

Postat 2018-09-25 12:17 | Läst 1949 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa