Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MAJMORGON

***

Strålande vacker majmorgon, om än med inslag av vitt! Nu redan borta förstås, nästan synd, det var jättefint.

*

*

*

***

Postat 2019-05-03 10:02 | Läst 974 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

GUSKELOV......

***

.....behöver jag som amatör- och glädjefotograf inte bry mig om några regler. Gatufotografi är ju inte mitt gebit (heller). Ändå har jag svårt för att hålla käften när jag tycker tonfallet är alltför präglat av elittänkande, att vara den som vet. Till skillnad mot alla andra då, speciellt alla som tror sig vara fotografer eller tom gatufotografer (underförstått: utan att vara det). Kanske skulle man införa en gatufotolegitimation, ungefär som med läkare, så man vet att inte någon obehörig kallar sig gatufotograf? 

*

Inom mitt område kan jag göra som jag vill - softa, manipulera och leka tex. Just nu glädjer jag mig åt att solen tittade fram på eftermiddagen efter det efterlängtade regnet, att den självsådda kvittenbusken blommar igen, att spirean lyser vitt och att livet bjuder fina stunder också när berömmelsen uteblir och rampljusen slocknat. 

Kvittenbuske idag i trädgården på Pirvägen/ Finspång

*

Natti, natti

***

Postat 2019-05-02 23:41 | Läst 1072 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

HEADING FOR A BRIGHT FUTURE

***

Som vår vän Erik i Roskilde kunnat berätta är bilen tillverkad under perioden 1949-1953. Början av 50-talet, precis den tid när optimismen efter kriget återvände, ransoneringarna hade upphört och det gick att resa ut i Europa igen. 50-talet är också den tid när bilen började bli tillgänglig för någorlunda vanligt folk om än inte alla. Och bilen blev liksom symbolen för allt det nya, allt det positiva, framförallt för friheten. Friheten att resa vart man vill, när man vill. Jag kommer ihåg precis, pappa köpte sin första bil 1953.  Därför valde jag rubriken.

*

Hade i förrgår tillfälle att igen fota den här gamla bilen, tog lite mer tid på mig, både att fota och göra efterarbete och det kommer fler bilder.

*

Bör förstoras!

*

***

Postat 2019-05-02 12:59 | Läst 944 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

OM INTE OM HADE VARIT

***

Naturlig skönhet går ofta hand i hand med frihet, styrka och en gnutta stolthet (obs bara en gnutta!). Och därtill något jag måste använda ett engelskt ord för. Först funderade jag på att göra den här bloggen på engelska från början men så tänkte jag, varför konstra till det? Nu ser jag att det varit praktiskt, därför att jag vill lägga till medvetenhet - som har mycket med skönhet att göra. Men det svenska ordet medvetenhet är bedrägligt. Jag menar ju inte att hen ska vara medveten varken om sin skönhet eller styrka , snarare tvärtom, gärna vara omedveten om sina egna egenskaper. Men att vara aware, vara i nuet, i stunden, att ha 100 % uppmärksamhet på det som är just nu är en förutsättning för naturlig skönhet. Dessutom en tillräcklig sådan. Allt och alla som är totally aware är vackra, oavsett utseende, styrka, ålder och annat. Och om jag - eller du -  bli sedda av någon med fullständig awareness behövs ingen annan bekräftelse , vi vet att vi är sedda.

*

För att kunnat göra den här bilden som jag egentligen vill ha den hade jag behövt betydligt mer bildbehandlingskunnande än jag har. Jag fångades av hästens hållning och uppmärksamhet/ medvetenhet/ skönhet och ville frilägga den från  den lite störande omgivningen. Det hade gått bra i PS, men som jag inte behärskar, trots att jag vid någon kurs för 7-8 år sen fick lära mig hur. Hade det funkat så hade jag velat ha en vit bakgrund, inte svart och då hade jag inte gjort hästen med solarisation som jag gjort här utan i mjuk high-key med begränsad svärta, alltså ungefär som en blyertsteckning på vitt papper. Om inte om hade varit.

*

Måste förstoras för att hästens awareness ska uppfattas!

*

***

Postat 2019-05-01 13:34 | Läst 1000 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8