Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SVERIGES YNGSTA KVINNLIGA HELIKOPTERPILOT - FRÅN SKÄRBLACKA!

***

En av fördelarna med Rotary är lunchföredraget. Varje vecka får vi en inblick i något man (=jag) inte hade en aning om. OK då, ibland vet jag en del, men ofta inte. Och inte idag. Therese här nedan flyger, mest helikopter, med Saab 340 och en del annat. Det gör hon fortfarande, på heltid, men när hon började flyga helikopter 1995 var hon 22 och Sveriges yngsta kvinnliga helikopterpilot. Och finns i Skärblacka, 1,5 mil utanför Finspång.. Hon berättade engagerat men chosefritt och helt utan försök att imponera. Att vi sen ändå blev imponerade är en annan sak.....

*

Therese

*

Meritlistan här är långt ifrån klar.....

*

Nt-ÖD för 22 år sen

*

Och som vanligt några av oss som lyssnade

*

*

*

*

***

Postat 2017-11-15 22:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

STJÄRNVIK

***

Stjärnviks herrgård ligger vid sjön Gron alldeles i utkanten av Finspångs tätort. Huvudbyggnaden byggdes om och till i början av 1900-talet men godset har anor tillbaka till början av 1600-talet då ett järnbruk anlades.

*

*

***

Postat 2017-11-15 11:04 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

KVARNSNÄS

***

Kvarnsnäs ligger mellan Korsheden och Smedjebacken. Det enda jag vet är att där funnits tegelbruk och kvarn. Säkert är det många i Söderbärketrakten som vet mer.

*

Förstoras helst!

*

***

Postat 2017-11-14 22:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

ATT SE DET SOM ÄR eller PÅ JAKT EFTER ENTITA eller EN BLOGGPAUS KANSKE?

***

Att se det som är är inte så lätt som det låter. Vi ser det vi vill se. Eller så ser vi det vi brukar se, inte det som är nu. Vi ser också ofta det  mamma eller pappa sa att vi borde se - även om det är typ 70 år sen. Mamma och pappa sitter i. Fast många tror att dom inte gör det - eget jobb, egna barn, eget hus och så där, kanske har man flyttat till USA eller Australien också. Om ni bara visste hur mkt dom styr fortfarande, fast vi inte vet eller förstår! Självständiga, javisst, i alla medvetna beslut. Det är bara det att dom medvetna besluten bara är en liten bråkdel av vad vi grundar vår uppfattning om världen på, det mesta är omedvetet. Så när vi tror att vi tittar på världen med klara ögon har vi alla starkt färgade solglasögon på oss. Och dessutom vi har olika färger på glasögonen, du och jag. För att inte tala om dom andra, vilka konstiga färger dom har. Och var och en är bombsäker på att ser världen ut. Och därför är undertiteln på min bok Hjärtats Röst - Att se det som är och hitta sig själv.

*

Ibland kan det också helt enkelt bara vara svårt att se det som är alldeles framför mig. Medan jag stod i badrummet och med öppet fönster  fotade älgarna på ängen i förmiddags försökte jag också få några bilder på några av småfåglarna som trängdes kring foderautomaterna framför mig, entitor bla. Då och då satte dom sig i den här ginnalalönnen. Men tji entitor på bild, bara halvsuddiga små lönnnäsor med frön i, som den här bilden visar. Jag var på vippen att deleta bilden när jag undrade vad det svarta var där i mitten. Ja, förstora så ser ni också! En entita förstås som sitter och käkar på sin jordnöt den tagit från automaten! Skapligt skarp dessutom!

*

Till sist finns en ännu mer grundläggande aspekt på att se det som är, att se helt enkelt. Jag har glaukom (grön starr) på höger öga och ca 30 % av synfältet är nu borta. Ögondroppar verkar ha fått stopp på det tills vidare men det går ju aldrig att bota. På torsdag i veckan ska jag däremot byta lins i samma öga, synskärpan med dom resterande 70 procenten har sista året gått ner drastiskt pga av gråstarr. Det ser jag fram mot, besöket ska ta en och en halv timme, själva operationen 15 minuter. Sveriges vanligaste operation! Kanske blir det därför en veckas uppehåll i bloggarna för att låta ögat vila. 

*

***

Postat 2017-11-13 23:43 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 436 Nästa