Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

INTE ICM MEN ÄNDÅ ICM

***

Har förstått att ICM är lite inne. Eller inne och inne, inte konstigare än att det är roligt att prova lite nytt ibland. Gissar att jag inte är den enda som känner att jag fastnat i mitt fotande, alltså måste det var tillåtet att leka en smula. Det här är alltså inte ICM, fast samtidigt  är det ICM. Det är inte Intentional Camera Movement, däremot är det Intentional Car Movement. Taget på väg till Norrköping i går.  

*

Att förkortningar kan ha olika betydelse är självklart. Att också ord kan ha olika betydelse vet vi av erfarenhet ( bank = sandbank, pengabank) men att ord nästan alltid har olika innebörd för olika personer tänker vi sällan på. Tom raka meningar inte bara kan tolkas väldigt olika utan faktiskt tolkas väldigt olika, nästan hela tiden. Som vi lärt oss de senaste åren är inte heller fakta alltid fakta, liksom att inte-fakta helt plötsligt blir fakta. Misstag kan alla göra och har alltid förekommit, det som är nytt är väl att det numera oftast inte handlar om misstag utan om medvetna styrningar i olika riktningar. Världen blir mer och mer komplex.

*

Redan de gamle (Rumi eller Lao-Tzu, har glömt vilken) sa 

Those who know don´t speak 

those who  speak don´t know

*

*

*

***

Inlagt 2021-02-24 11:12 | Läst 846 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
På svenska: Tala är silver, men tiga är guld. Vi som gillar foto får nog nöja oss med silver, fint nog särskilt i svartvit tappning.
Svar från Khalad 2021-02-24 15:06
Tack Måns, bra koppling där!
Själv säger jag kamerarörelse typ, den första blev ju rätt fin ..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-02-24 15:05
Tack Gunte, Det gör jag med men på det här sättet gick det bra att få in foto från bilen :-) Gillar själv just första bilden, tycker om att husen och träden i bakgrunden faktiskt är någotsånär skarpa.
Hej Björn.
Det är helt OK att spela och vara kreativ - även som vuxen. Min påstående är att vi i vår ålder har berövats de naturliga (medfödda) kreativa förmågorna i tidens grundskolor. När vi t.ex. hade "ritning", då skulle det se ut och vara korrekt - inget utrymme för självtolkning eller kreativitet. Du kan se det när barn ritar idag - det "sprudler" med omedelbarhet och vad som ser ut som kreativitet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2021-02-24 20:45
Så är det, vi får anstränga oss för att ta oss ur det inlärda., lek är ett sätt. Tack Erik!
Första bilden är riktigt häftig. Det var väl inte du som körde?
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-02-24 20:49
Tack för det Lena! Med vidvinkeln på behövs inget riktande alls, jag knäpper på måfå ett par bilder, släpper inte körfältet med blicken längre än när jag kollar backspegeln.
Första bilden blev riktigt kul. När det finns några tydliga reläpunkter i huset och träden så kommer ICM'en fram.
Rymdbranchen är full av TLA'er och av nödvändighet betyder samma förkortning i bland olika saker. (TLA = Three Letter Abbreviation)
Språket är ett ganska påvert kommunikationsmedel, och vi är alla olika "musikaliska" när det kommer till uttolka vad som sägs. Det kann upplevas helt olika av olika personer, och tom av samma person vid olika tillfällen...
Svar från Khalad 2021-02-24 23:00
Hej Ylva, roligt att du gillade den första, det var den som triggade mig till en blogg. Kände också att just att husen och träden i bakgrunden är relativt skarpa i allt det oskarpa, vinkelhastigheten därborta är rätt låg. Tack för trevlig kommentar!
Bra utgångsmaterial som du förädlat fint! Gillar de här liksom mycket av det du publicerar, bild såväl som text.
Svar från Khalad 2021-02-24 23:00
Tack för det Gunnar, trevligt när du tittar in ibland!