Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KNÖVELHÄNT SA MAMMA

***

Ja, knövelhänt. "Jag är så knövelhänt" sa hon lite då och då, när fingrarna, eller händerna, inte lydde henne riktigt. Jaha sa väl jag, ointresserad av de äldres alla problem, stora som små, som dom flesta unga är,  åtminstone var jag det. Och nu sitter jag där och ska knyta skorna och öglorna glider mig ur fingrarna lite då och då. Tom en knapp kan trilskas ibland. Och ibland tappar jag små saker, helt utan anledning. Jag har inga problem med tyngre saker då jag tar ett rejält grepp, det är helt ok. Men småsaker, en tesked, eller ett papper, glider ur händerna lite då och då. Det är precis som att jag inte riktigt kan reglera styrkan i lätta grepp. Och pianot får stå månadslänge utan att jag sätter mig vid det, jag som brukade spela flera gånger om dagen. Men försöka spela Beethoven eller Mozart när fingrarna för jämnan känns styva som efter en vinterpromenad blir inge´bra liksom..... 

*

Ta nu inte det här för en klagolåt, det är det inte. Jag konstaterar bara faktum. Mest är jag en smula fascinerad av att följa hur kroppen och dess funktioner förändras. Och varför skulle jag klaga, kameragreppet känns nästan lika stadigt som förr.......

*

*

***

Inlagt 2019-01-31 13:17 | Läst 1231 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja kroppen förändras, det har jag blivit varse om den sista tiden. Hoppas pekfingret är det sista som ger upp för dina bilder vill vi se ett tag till.
Sten
präntare   2019-01-31 13:57
Att bli knövelhänt "valhänt" kan ha sin orsak av reumatiska åkommor, kan vara ärftligt betingat. Men som du säger kropsfunktionerna förändras sätts ner med stigande ålder.
😁
Svar från Khalad   2019-01-31 23:00
Tack Sten! :-) / Björn T
Svar från Khalad   2019-01-31 23:03
Hej Hans-Åke, jag har muskelreumatism och känningar av ledgångsreumatism men håller det i schack med kortison men visst kan det också spela in..../ Björn T
Jo så är det..och inte mycket att göra åt..har fått lite dålig "känsel" och stickningar i tumme, pek och långfinger på höger efter att jag opererat bort en inflammation (bursa) i axeln 2015.
Så ibland "hittar" fingret inte avtryckaren och vissa småsaker har man ibland svårt att greppa tillräckligt hårt.
Mv/Gunte..
Svar från Khalad   2019-01-31 23:05
Jo, vi får våra skavanker allihop tror jag. Och kommer ihåg att du skriver i din profil att du fått ganska aggressiv reumatism, det är ju mer än skavanker....Min är rätt beskedlig hälsningar/ Björn T
Hej Björn.
Jeg har, som du måske ved, haft leddegigt siden jeg var barn. Først da jeg nærmede mig de 50 begyndte jeg at mærke smerter i mit ene knæ, som også var det der var mest ramt fra starten af. Mine hænder og fingre fejlede heldigvis ikke noget - før nu. De er stive i ledene om morgenen, så jeg gør lidt fingergymnastik inden jeg kommer igang. Så længe vi kan betjene kameraerne er det godt.
Med venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad   2019-01-31 23:07
Visst kommer jag ihåg Erik, i mitt fall är det bara skavanker och jag är glad för det! :-) / björn T
Livets gång och man får väl vara tacksam för att få vara med om det om man betänker alternativet.

Innehållskategorier