Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KVÄLLSLJUS OCH TANKAR

***

Dom sista solstrålarna sveper över rapsen. En lätt regnskur har just passerat och molnen börjar skingras.  Luften är behaglig och fuktig av regnet, det är milt men inte varmt. På håll hör jag människor från ett hus i närheten, dom pratar och skrattar högt, säkert en mindre fest. Det känns bra att höra fastän jag njuter av kvällen också. Nästan  som när jag var liten och skulle sova och det kändes lite ensamt och mörkt. Det bästa jag visste var när mamma spelade på pianot i rummet därutanför, då kunde jag känna gemenskapen och tryggheten fastän jag låg ensam i mörkret och det blev lätt att somna. Nuförtiden finns inga såna rädslor att övervinna men jag har ibland svårt att stänga av tankarna,  tankarna i allmänhet men också på sånt som sakta kommer närmare dag för dag. Nej inte döden, den är jag inte rädd för, jag tänker på, ja ni vet  Så lätt det är att tala eller skriva om att vara här och nu, så svårt det är tillämpa när det som bäst behövs. 

*

*

Natti, natti!

***

Inlagt 2020-05-22 23:24 | Läst 479 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vacker text och stämningsfull bild! Kastades tillbaka till den känsla du beskriver, när man som liten låg i sovrummet och kände sig ensam, men tröstades av de ljud och rörelser man hörde från sina nära. Ha en fin helg!
Svar från Khalad 2020-05-23 20:10
Tack Yvonne, roligt att du känner igen dig :-)
Det är många människor i många länder som har jobbiga tankar att brottas med nu. Då är det skönt att få se din fantastiska bild! Vilket underbart ljus och otroligt vackra moln. Supersnyggt! Vill vara där.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-05-23 20:11
Visst är det så, alla människor har sitt, inte minst nu under Coronatid, tack Bjarne
En bild med flera lager och fint ljus, och bra stämning!
Svar från Khalad 2020-05-23 20:12
Stort tack Ragnar!
Finstämt och tänkvärt.
Lyckat utsnitt från vårt fantastiska landskap.

MVH Janne
Svar från Khalad 2020-05-23 20:13
Tack för det Janne, glädjer mig att du gillar bloggen :-)
Hej,
Den bilden har många lager. Om man ger sig tid att tänka. Aftonljus i försommaren brukar väcka ljusa tankar. I år är det svårt.
Tack
Ha det väl
Bob
Svar från Khalad 2020-05-23 20:14
Tack för det Bob! Önskar er en fin söndag!
Hej Björn.
Tankevækkende tekst, som jeg iøvrigt synes du er rigtig god til i flere af dine indlæg. Både din tekst og dit foto her, giver sikkert minder fra barndommen hos mange her på bloggen.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2020-05-23 20:14
Tack för vänliga ord Erik, uppskattas!
Väldigt fin bild :) och fantastisk text också, vet inte om det är din fru du menar här men, vi får hoppas på det bästa helt enkelt eller vad jag ska säga....
Svar från Khalad 2020-05-23 20:22
Stort tack Joakim, roligt att du uppskattar bloggen! Och jovisst, det är min fru I jag tänker på. Men det är fel att ta ut nånting i förskott, jag vet.... Hälsningar/ Björn
Tankar och bild med aningen sorglig underton. Livet är knepigt på många olika sätt och det krävs styrka att hantera. Hoppas såklart på bästa möjliga fortsättning.
Bilden fristående är helt underbar..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-05-24 16:57
Tack Gunte, inte för inte är det klokt att stanna här och nu och inte ta ut varken det ena eller det andra i förskott :-)
gunte 2020-05-25 11:22
Precis, man får anpassa sig vartefter..det är väl det enda.
Vacker text från hjärtat och vacker bild till texten ❤️☺️
Svar från Khalad 2020-05-24 17:00
Tack för fin kommentar Madelene!