Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LJUSET

***

Knappt har vi gnuggat vintergruset ur ögonen innan sommaren når sitt max. Midsommar är tre veckor bort, mycket ljusare blir det inte, och ängarna är redan slagna en första gång. Inget sorgligt men aning vemodigt. Det påminner mig också om hur otroligt svårt det  är att vara  här och nu, vara fullständigt aware, hela tiden.  Vore jag det skulle det aldrig kännas som jag inte hunnit med, som att det gått lite för fort.  Jag vet av egen erfarenhet att det jag gjort med full medvetenhet ifrågasätter jag aldrig, ännu mindre ångrar. Det känns heller aldrig ofullständigt eller ofärdigt, det jag gjort med medvetenhet är alltid helt.

*

*

Bilderna är från fälten vid Dovern, tagna ungefär kl nio i går kväll

*

***

Inlagt 2020-06-04 14:40 | Läst 2265 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Björn.
Endnu engang rammer en af dine tekster mig.
Alting går så hurtigt og tankerne tårner sig lige pludselig op.
Årets længste dag nærmer sig med stormskridt, men de lys nætter fortsætter en tid endnu - her på min længdegrad skulle de være fra den 5/5 til 8/8.
Det er et dejligt foto med de nyslåede enge og vandet i baggrunden.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2020-06-06 14:44
Tack Erik, det gäller att hinna med :-)
Vilken sommaridyll du visar upp. Nästan så jag känner doften av nyslaget hö. Korna som betar nere vid sjökanten förstärker det hela! Blommorna i det vackra sommarljuset gillas också! Ha det fint!
Svar från Khalad 2020-06-06 14:45
Tack för fin kommentar Yvonne!
Poesi kryddat med lyriska bilder.

MVH Janne
Svar från Khalad 2020-06-06 14:45
Tack för det Janne!
Mycket vackra bilder i fint ljus. Väldigt snyggt med strängarna på den nyslagna ängen i första bilden och skönt motljus i blommorna i sista.

Du tar upp en viktig fråga, om hur vi använder vår tid. Det är så viktigt att vara i nuet, men så lätt att inte lyckas med. Att planera framtiden eller att fundera på det som varit. Det har förstås sin tid det också, är väl mer en fråga om balans.

Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-06-06 14:50
För mig handlar det om att vara fullt ut i det jag gör, att inte göra ett medan jag är nån annanstans med tankarna. Tack för fin kommentar Bjarne!
När jag körde förbi ett slaget fält för några dagar sedan kände jag ungefär samma sak. Jösses vad fort det går, redan första skörd. Jag hade gärna fotat vallen som låg där i vackra mönster men hade inte tid eller möjlighet.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-06-06 22:47
Ibland går tiden alldeles för fort, tack Lena! Hälsningar/ Björn
Fina bilder med ett vackert och stämningsfullt ljus.
Jag håller med om att tiden helt plötsligt tycks ha tagit ett rejält skutt med jag tittade bort för en stund. Det är märkligt hur fort det går. Var tog april och maj vägen egentligen. Snart börjar hösten. Lite pessimistiskt kanske, men faktum kvarstår att vid midsommar vänder det mörkare tider igen. Jag har många gånger funderat på att man egentligen inte borde arbeta under de här månaderna. Utan bara vara ute och se och uppleva.

Mvh Jörgen