Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MICKEL OCH JAG PÅ KVÄLLSPROMENAD

***

Redan på väg ut till Risinge fick jag syn på mickel lite vid sidan av vägen. Försiktigt stopp. Som tur vad hade jag 99:an med 135:an liggande bredvid. Fyra fem bilder hann jag med innan han lommade iväg. Han såg pigg och frisk ut, precis som en räv ska se ut. Sen blev det en timslång promenad därute medan solen sänkte sig. Nu är det vår i luften, det märks lång väg och kvällarna blir snabbt ljusare, det är inte mer än drygt tre veckor till vårdagjämningen. Det är ju kring vår- och höstdagjämningen förändringarna i dagsljus är som störst. Ännu är inte tofsviporna tillbaka men dom kommer nog så snart isen ute på de vattenfyllda fälten smält. Några sångsvanar passerade också himmelskupan och nu är riktningen norrut, härligt. Snart dags att åka upp till Kvismaren.

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-02-23 22:35 | Läst 979 ggr. | Permalink

"Det var en synnerligen fin Räv du hittade där! Ja, vårkänslan är kraftfull just nu även om det säkert kommer några bakslag som det brukar göra.. och de första Snödropparna har jag redan sett utefter Hornsgatan nära Slussen, på en liten slänt till Maria kyrka, där är dom alltid extra tidiga.. dom var nästan uppe innan snön kom för några veckor sen! Det är lite så här 'man' förutspår att vintrarna blir framöver, korta men ändå intensiva.. Hälsn!"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det var en synnerligen fin Räv du hittade där! Ja, vårkänslan är kraftfull just nu även om det säkert kommer några bakslag som det brukar göra.. och de första Snödropparna har jag redan sett utefter Hornsgatan nära Slussen, på en liten slänt till Maria kyrka, där är dom alltid extra tidiga.. dom var nästan uppe innan snön kom för några veckor sen! Det är lite så här 'man' förutspår att vintrarna blir framöver, korta men ändå intensiva..
Hälsn!
Svar från Khalad 2021-02-24 20:31
Tack Jan, tyckte också den såg väldigt fin ut, frisk och stark! Och visst, det kommer säkert bakslag, det hör ju till och är en del av den normala gången. Jag glädjer mig fortfarande åt att vi ändå fick ett par veckors vacker vinter:-)
Jag som älskar detta djur med sin slughet. De påstår jag har en bakom varje öra.
En gång har jag fått se rävungar på kvällen i månens sken.
///Gun-Inger som blev så glad.
Svar från Khalad 2021-02-24 20:32
Kul att du gillar bilden! Och friska rävar är skoj, dom r liksom alltid fulla av upptåg, också som vuxna.
Fint sällskap du fick och vilken fin bild du fick också jag menar bild två sista bilden är också vacker.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2021-02-24 20:32
Visst fick jag, tack för det Stig!
Extremt nytagna bilder. Månen ser ut att ha breddats sen jag såg den strax efter kl 4.

Frisk och fin räv!

Kan det vara vår 23 februari? Kanske. Ljusare för varje dag!
Svar från Khalad 2021-02-24 20:33
Hej Måns, månens tillväxt och avtagande går ganska fort, från dag till dag märkbart. Fast på tre timmar, då får man vara noga.....
Vilka trevliga bilder..inte dumt att träffa på en fin Räv som inte genast drar iväg dom ett rött streck.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-02-24 20:35
Friska rävar är nästan alltid trevliga bekantskaper som gör mig glad. Skabbrävar däremot.......
Många härliga bilder - men nummer två är helt underbar även om de två sista bilderna är härliga.
Svar från Khalad 2021-02-24 20:35
Tack för det Bo, kul att du gillar bilderna!
Fint att fånga en räv på bild, två fina bilder också, särskilt #2. Har nog sett räv varje år men har aldrig haft kameran beredd
Svar från Khalad 2021-02-24 20:37
Hej Peter, den hr fick jag ju syn på från bilen, jag stannade till men gick aldrig ur, det tror jag inte hade funkat. Nu fick jag några bilder, även om jag önskat jag haft långtelet monterat på A7:an,. Den låg också bredvid men med vidvinkeln monterad.....
Grattis till ett fint rävmöte. Det är sällan jag ser räv på så nära håll att det är lönt att försöka fota den. Visst märks det att det går mot vår. Det är numera nästan ljust när jag åker till jobbet och om jag har tur även när jag åker hem.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-02-24 20:38
Hej lena, rävmöten är ofta roliga. Den här gången satt jag kvar i bilen för att inte skrämma iväg den direkt!
Rara bilder på räven. Du har A99 kvar ser jag. Jag sålde min för några år sedan. Kanske förhastat för det var en mycket bra kamera. Men spegellöst är framtiden.
Svar från Khalad 2021-02-24 20:42
Tack Torbjörn. Jo, jag har 99:an kvar. Jag har tre bra objektiv med den passningen, dels dom två gamla Minoltalinserna (50/1,4 och 85/1,4), dels ett Sony/Zeiss 135/1,8 som jag köpte begagnat när A99:an bara hade något år på nacken. Jag har adapter så att dom funkar på A7:an också men tycker att jag vill ha en kamera i "reserv". Det ar jag haft nytta av många gånger.
Hej Björn! Både jag och min yngsta tyckte mycket om dina bilder på räven. Många fina bilder! :) /Tommy.
Svar från Khalad 2021-02-24 21:19
Stort tack för det Tommy, uppskattas!