Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NOTATIONS

***

*

*

***

Inlagt 2020-01-14 20:18 | Läst 2209 ggr. | Permalink

"Både porträtt och tidsdokument med ljus från flera håll. Det enda råformatet är negativet före belysning, mycket välgjord pappersbild. Barnets krage påminner mig om barndomen. Bilden ger en behaglig känsla, lugn. Ögonen lyfter bilden."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Det är ett porträtt som jag tittade lite extra på. Det första jag märkte var solen strimman ner på flickans ansikte, vilket ger en ljussplet i hennes ena öga pupill. Hennes direkta titt på fotografen står i kontrast till mamman? som titta ut ur bilden - gillas.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-01-14 22:30
Hej Erik, dom har helt olika fokus men det är en av dom egna bilderna som jag själv tycker mycket om :-)
En bra och fin vardagsbild.
Svar från Khalad 2020-01-14 22:31
Tack Lars, bilden är gammal men en av dom egna bilderna jag tycker allra bäst om :-)
trumflis 2020-01-14 22:41
Det finns ett fint bildspråk i dina bilder, särskilt tänker jag så då dina tidigare bilder visas. Får en känsla av en tid av lugn och eftertanke, utan populism och elakheter. Men så har väl kanske alla generationer sagt om tider som flytt?
Svar från Khalad 2020-01-14 23:13
Roligt att du gillar dom gamla bilderna, jag bugar och tackar! Jag tror nästan alla generationer i alla fall har sagt att ungdomen är otålig och bortskämd :-), det finns nån gammal text från 1300-talet om jag minns rätt som uttrycker just det. Min egen reflektion är annars att det i dag handlar så otroligt mycket om yta, om utseende, om att höras och synas. Det skulle jag kunna skriva mycket om men samtidigt får man se upp så man inte blir en sån där gammal gnällmåns......
Fin bild, det är något speciellt med gamla bilder.
Svar från Khalad 2020-01-14 23:15
Tack Hannu, ofta känns det så och så tycker jag också, men ibland tror jag också det är, vad ska jag säga, lite nostalgi kanske?
Både porträtt och tidsdokument med ljus från flera håll. Det enda råformatet är negativet före belysning, mycket välgjord pappersbild. Barnets krage påminner mig om barndomen. Bilden ger en behaglig känsla, lugn. Ögonen lyfter bilden.
Svar från Khalad 2020-01-14 23:16
Tack för det Stefan! Bilden är skannad från negativet, ett 6 x 6 -negativ från min Yashica-Mat!