Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RISINGE I MARS

***

I dag är det en sån där strålande, kall och klar marsdag. Efter vinterns alla gråvädersdagar blir ögonen nästan bländade av det intensiva marsljuset, allra helst som solen reflekteras i snön. Jag har sett att många undrar om det blir nå´n vår i år, så mycket snö och så kallt det är långt in i mars. Min reflektion är då att minnet inte är så långt. Det är väl så här det brukar vara, egentligen? Men vi har blivit bortskämda med tidiga vårar många år nu eftersom det knappt varit snö och vinter över huvud taget. Nu har vi haft en riktig vinter, precis som den ska vara, och då blir våren väldigt efterlängtad, också precis som det ska vara.

*

Dagen bilder är utifrån gamla kyrkvägen ute vid Risinge. Med gamla kyrkvägen menar jag inte den som går från Risinge till Finspång och golfbanan utan den som går från Risinge ut mot Ysunda. Nu gick vi inte alls hela, faktiskt bara en kortkort vända bort till Ekbacken, det blåste riktigt kallt. Men några bilder i det hårda, intensiva ljuset blev det förstås!

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-03-16 11:55 | Läst 1963 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ser härligt ut! Gäller bara att ha bra med vindtäta kläder.. Mars har ofta dom kallaste nätterna jämfört med övriga månader, men samtidigt kan dagarna vara riktigt milda.. Det kan ju ibland ge fantastisk skarsnö på morgnarna som håller väldigt bra att gå på, det är trevligt! Man ser på den plogade vägen att snö ändå har smält och dunstat bort.. Det är bra effekt på solen nu! Bara man slipper moln.. Det får bli en promenad nu här!
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-03-16 23:13
Tack Jan, bra kläder är viktiga. Det är roligt bu när solen fått kraft. I morse var det typ -12 C, ändå kände jag hur solen värmde när det var lä / Björn T
Onekligen ser Marsljuset intensivt där, själv tycker jag Aprilljuset är ännu intensivare, riktigt blått. Det intensiva vårljuset, helt klart ser det ut som vår på dina bilder, går inte att stoppa den nu!
Svar från Khalad 2018-03-16 23:14
Hej Stefan , både mars och april är ju härliga månader när ljuset vänder åter på allvar! Tack!/ Björn T
Jo så är det, med minnet alltså. Kort. Jag minns vintrarna förr, då var det riktiga vintrar, eller ? 1965/66 var det riktig vinter här hos mig. Tog mycket bilder då och ännu fler när alla bäckar svämmade över. Minns också när vi firade jul hos mormor och morfar sju åtta år tidigare. När vi bröder och mor gick hem ösregnade det. Tror det inte gjorde mig så mycket för jag skulle nog hem och testa nya ritblocket och vattenfärgerna. I Risinge är det riktig vårvinter, precis som det ska vara. Fina bilder.
Sten
Svar från Khalad 2018-03-16 23:15
Tack Sten, det känns fint när ljuset nu vänder åter på allvar!/ Björn T
Ett mannaminne lär vara cirka tre år. I alla fall då det gäller väder.
Svar från Khalad 2018-03-16 23:16
Det stämmer nog bra det! Tack Måns!/ Björn T
Ser verkligen skönt och härligt ut! Fina skuggor och solstrålar!
Ha det gott!
Micke
Svar från Khalad 2018-03-16 23:16
Tack Mikael, ha det gott!/ Björn T
Det är nästan som om ögonen är känsliga för blå himmel! Länge sedan man såg det känns det som. Min favoritbild i din fina serie är bild nummer 3. Härligt djup i bilden.

Hälsar
Eva
Svar från Khalad 2018-03-16 23:17
Tack för det Eva, önskar dig en fin helg!/ Björn T
Skarp ljus men det är ju det vi längtar efter så här års. De soliga dagarna då snön börjar smälta och man knappt kan se sej om utan solglasögon och solen värmer om man känner efter riktigt mycket (och man befinner sej i lä).
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2018-03-16 23:18
Nu värmer solen, också om det är kallgrader, och det känns skönt, tack Lena!/ Björn T
Visst är det så att vi haft såna här vintrar förut. Det blir faktiskt ännu mer vårkänsla de dagar då solen värmer så snön smälter i rask takt, till skillnad från när det bara blir varmare. Största nackdelen tycker jag är att det är svårt att ta sig fram till fots utan att halka omkring (när jag inte har dubbdojorna på mig) :)
Svar från Khalad 2018-03-16 23:19
Det är ju det, efter en sån här vinter är våren extra efterlängtad, tack Anders!/ Björn T
Meget smukke vinterbilleder Björn - især nummer 1, 3 og 5.
Sådan ser der overhovedet ikke ud her i Roskilde.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från Khalad 2018-03-16 23:20
Tack Erik, det var -12 C i morse!/ Björn T