Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RISINGE - PARKBÄNKEN VID S:TA MARIA

***

Som de flesta av er vet är jag inte precis kyrklig av mig. Men som många av våra promenader börjar och slutar därute vid den gamla kyrkan blir det ganska ofta några bilder därifrån. Och jag har förälskat mig både i kyrkan och platsen. Den ligger en halvmil ut från centrum i klassisk kulturbygd, i det totala lugnet som annars är svårt att hitta även i mindre samhällen ((Korsheden undantaget). Frid vilar över platsen. Som kyrkan är i det närmaste tusen år känns det också tryggt att vara där. Och den gamla bogårdsmuren är också gammal, inte tusen men 6-700 år ungefär. Efter några inledande bilder från det hårt solbelysta landskapet blev det bilder från kyrkan igen., den här gången bla ett par detaljer. Det finns många detaljer att studera och fundera kring. Mest intressant i förrgår var parkbänken, en rejäl bänk med tjocka träbrädor som sits vilande  på sten som just då skimrade av vackra färger där i solen.......

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2020-02-04 15:14 | Läst 2510 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Man behöver inte vara speciell kristen eller troende för att hitta både lugn och vackra fotomotiv vid en kyrka.
De som du visar oss här är enligt min mening högklassig. Jag gillar kompositionen, ljuset och färgerna. Kompositionen i nummer 1 är ganska klassiskt med vägen som leder blicka in i bilden - det fungerar fortfarande.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Vackert ljus i bilderna här! Man får en liten begynnande känsla av vår här..
Hälsn!
Någon gud finns inte heller hos mig men vi besöker ofta kyrkor och kyrkogårdar när vi är ute och reser. Ofta har dom gamla kyrkorna vackra fönster och portar. Finns också en del historia som är intressant. Min yngsta dotter har sommarjobbat i kyrkan några år och hon har alltid något spännande att berätta.
Lite tråkigt att så många avsäger sin gravplats bara. Så det är inte säkert att man får vila i frid. Rätt som det är så är det någon annan som tränger sig på.
Kul att du lade märke till laven på bänken. Kommer inte på just nu vad den heter.
Sten
Mycket vackert ljus över bygden och kyrkan är verkligen fin och annorlunda. Intressant närbild på bänken, och hade jag bara sett den bilden hade det inte varit alls självklart vad jag tittade på! Ser mer ut som en bakterieodling.
Hälsningar, Bjarne
Trevliga bilder och bekant att se spånet som liknar det från Sunborns kyrka som du så listigt klurade ut en gång..Tydligen används det uppåt landet.
Mvh/Gunte..