Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SAXEVÄGEN IDAG

***

Strålande septemberväder, sol och femton grader, minst. Ett nöje att gå Saxevägen idag. Utan att leta kanonbilder, bara fota det som tilltalar mitt sinne  för stunden. Fotomässigt upa så att säga. Allt oftare är det den snart tio år gamla 99:an med 135:an som får hänga med, alla bilder med den idag.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-09-25 22:42 | Läst 480 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint, särskilt de två sista med hästen och höstfärgerna. Du har ingen möjlighet att med adapter använda 135’an på A7’n?
Svar från Khalad 2021-09-25 23:28
Tack Peter! Det går alldeles utmärkt, jag har två Sonyadaptrar som passar. Ändå blir det oftast den här kombinationen, av två skäl. A7:an är betydligt lättare än A99:an men också mindre, alltså mindre grepp också. 135:an är ganska tung och stor eftersom det är 1,8-öppning, den ensam väger över ett kilo, därför vill jag ha ett bra grepp även om kameran väger ett par hekto mer. Andra skälet är att jag inte vill byta objektiv jämt och ständigt. Min normalkombination är A7:an med 24:an och A99:an med 135. Men så fort det är dags för fåglar eller djur byter jag till "långtelet" på A7:an.
Det är viktigt att dokumentera den invanda vägen, den man känner bäst. Har alltid gillar rallarrosen, alla årstider är den vacker. Nästan så jag tycker den är vackrast när den blommat över.
Sten
Svar från Khalad 2021-09-27 21:30
Hej Sten, instämmer, rallarrosen är finast på sensommaren/hösten.
Idag var det verkligen en helt fantastiskt dag och jag vandrade runt i skogen i flera timmar. Det är nog en linderödsgalt du fotat (jag har läst på lite). Hästarna har det mysigt och höstfärgerna ger sej till känna lite här och där.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-09-27 21:34
Hej Lena, det har varit en jättefin helg! Och eftersom jag kikat i din blogg håller jag med, det är nog en prickig linderödsgalt .-). Jag har fö varit uppe själv i tre dagar, äldsta dottern ha varit hemma, men nu är jag tillbaka i Finspång igen. Tack!
Hej Björn. Det var också fint väder här i DK - både lördag och söndag. Tyvärr kunde jag inte komma ud :-(
Hoppas det är några dagar till innan min säsong tar slut. Det är en mycket vacker höstserie, med det ena vackra fotot efter det andra. Jag gillar särskilt nummer 4, 6 och 8.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2021-09-27 21:36
Hej Erik, tack för fin kommentar! Tråkigt att du inte kunde komma ut. Men nog ska det kunna komma några fina dagar till hoppas jag!
Härliga omgivningar för sköna promenader...och trevliga bilder förstås.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-09-27 21:37
Tack Gunte, som vardagspromenadväg har den många förtjänster :-)
Fantastiskt väder varmt. Första bilden är fin och hästen och den här årstiden ljuvlig när den visar sig så här. Lantligt vackert
Svar från Khalad 2021-09-27 21:38
Tack Nini, det är en promenadväg jag inte tröttnar på :-)
Tack för en härlig höstpromenad :-)
Hälsningar Halina
Svar från Khalad 2021-09-27 21:39
Tack själv Halina, en omväxlande och mysig väg i alla väder/ årstider!