Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SENSOMMARDAGAR KORSHEDEN

***

Lata, soliga, varma, behagfulla, stilla och vackra sensommardagar i Korsheden. Ett par dopp i Bartjärn varje dag, ett par ägg till lunch plus lite fil/yoghurt, en ostmacka med kaffe då och då, en lätt middag, ibland med ett glas vin. Kanske en fjärilsbild eller något från promenaden på Saxevägen för någon av dagens bloggar - det blir oftast två. Tittar på klematisen med dom stora blålila blommorna som jag aldrig lyckas ta någon bra bild på eftersom dom klättrar på ett altanräcke med ribbor - blommorna är vackra men inte ribborna.......En och annan bok. Under några år har det blivit väldigt lite skönlitteratur men nu vaknar intresset igen. Förr läste jag jämt. För några veckor sen hittade jag en oläst bok i bokhyllan, Kerstin Ekmans Guds barmhärtighet. Första delen i trilogin Vargskinnet. Inte direkt lättläst och inte direkt muntert, men innehållsrikt och tänkvärt. Lite mer inträngande om hur det var för 100 år sen jämfört med egna ströanteckningar till bilderna i mina Järnbärarbloggar från Bergslagen. Vilket arbete hon lagt ner på att få in det jämtska språket och alla livshistorierna! En skrivarstuga i ensamhet är nog nödvändig för att få ihop en sån historia. En nödvändig förutsättning men såklart långt från tillräcklig. Någon form av ådra är en annan.

*

En fjäril men vilken sort? Hoppas ni kan berätta!

*

***

Inlagt 2019-08-27 14:25 | Läst 4463 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Verkar vara ett behagligt avstressande liv. Fin fjäril, det som finns som är vitt vad jag vet är raps-, rov samt kålfjäril. Kolfjärilen är störst. Det kanske är en raps efter som den är lite oskarp i färgerna (inte bilden utan fjärilen :), men se det som en vild gissning
Svar från Khalad 2019-08-28 00:31
Det är det!Ser heller inga tydliga svarta prickar, tyder också på rapsfjäril, det är nog en bra gissning, tack Peter!
Du beskriver det goda livet. Härligt. Och vädret gör sitt till, förstås.
Hälsningar//GöranR
Svar från Khalad 2019-08-28 00:31
Visst gör jag, tack Göran! Och vädret bidrar definitivt!
Jag sitter på min veranda-ateljé efter ett kort besök i staden. Eftermiddagens mjuka ljus. Bussresan ut gick bra. Ett litet glas vitt och några streck i skissboken. Också ser man en fjäril eller en skalbagge, så blir man nyfiken. Det är bra att vara nyfiken. Har vi det bra eller?
Bästa hälsningar Gunnar S
Svar från Khalad 2019-08-28 00:33
Vi har det bra Gunnar, instämmer :-)
Det verkar vara ett mycket behagligt liv. Jag får njuta lite på kvällar och helger. Fjärilar är jag inte så bra på men den är fin ändå.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-08-28 00:35
Tack Lena, det är ett behagligt liv! Fast på lördag har vi familjekräftskiva med alla barn och barn, det är roligare men möjligen aningen mindre behagligt, eller mindre stillsamt i alla fall!
Ja, det är härligt med dessa dagar, lever liknande här också. Lätt mat och lata dagar, trädgården full med frukt, vi äter ungefär 6 persikor per person och dag, sedan hembakad bulle.Avslappnad läsning i skuggan. En och annan bild.
Svar från Khalad 2019-08-28 00:37
Visst är det Stefan, tack! Som tur är frågar ingen om man är förtjänt av det eller inte.......
Härliga dagar och fin bild du bjuder på.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2019-08-28 13:30
Tack för det Johnny! Sensommaren är ofta fin, dessutom utan alla förväntningar, vackra sensommardagar är liksom bara bonus:-)
Superkvalitet på bilden! Själv har jag varit rätt aktiv de senaste två dagarna och är väl just därför helt slut nu.. Det är lite för varmt tycker jag, man tvingas ju nästan att ta det lugnt, det kunde ha fått stanna vid +20°.. I förrgår var det svampskogen i tät skuggig skog (som tur var), igår var jag ute i 'absoluta' ytterskärgården, och det var inte svalare där.. dessutom ännu mer ljus med speglingar från ett stilla hav..
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-08-28 13:36
Tack för det Jan, Zeiss-135:an är en klump men med bra kvalitet o funkar bra med A99:an där ingen converter behövs. Låter som två fulla dagar, roliga men säkert jobbiga, ser fram mot fina bilder. Nu slår väl också vädret om t molnigare o lite svalare, bra bildbehandlingsväder..... Hälsningar/ Björn