Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SÖDERTÄLJEBILDERNA

***

På utställningen i Södertälje, Bilden-gänget, är inget sagt om varken tema/motiv eller "formen" på bilderna, det är fritt för var och en att välja efter eget huvud. Svartvitt är ändå by far vanligast och motiven har oftast med människor att göra. Det är lite intressanta, Säterutställningen i juni, som inte heller har något uttalat tema eller teknik, har praktiskt bara naturbilder i färg. Inte särskilt konstigt, det speglar bara intresset hos det gäng som drar igång resp utställningar och variation förnöjer tillvaron. Nåväl, den här gången höll jag mig till färg ändå också i Södertälje. Det här var min ingress till dom fyra utställningsbilderna

"Tillvaron och naturen har för mig alltid något gåtfullt över sig. Oavsett  forskning och vetenskap är livet och tillvaron mysterier som ger vardagen innehåll och mening, rentav en känsla av äventyr."

Sista bilden avviker från dom övriga i färgskala men stämmer innehållsmässigt och fick vara med.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-02-28 10:08 | Läst 1312 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder du visade och visar Björn!
Å jag hade nästan bara utställningsbilder i färg oxå! :)
/B
Svar från Khalad 2022-02-28 11:42
Tack Bengt, det såg jag, fina färgbilder dessutom! Alltid roligt med variation:-)
Det här var ju intressanta bilder. Trevligt med utställningen
Mvh N
Svar från Khalad 2022-02-28 17:39
Tack för det Nini, utställningar i gemytlig anda är alltid skoj :-)
Det var en intressant variation i bilder som visades, oaktat de flesta var svartvita. Några av oss hade färgbilder, och jag tror att det bröt av på ett bra sätt.
Dina bilder som vanligt vackra och stämningsfulla. Sista bilden intressant, nästan kontrapunktisk!
//GöranR
Svar från Khalad 2022-02-28 17:42
Instämmer i det, du, Bengt o jag stod för färg den här gången, ja så Södertäljefotografen också, kommer inte ihåg namnet på honom. Kommer väl ihåg din bildserie, väl sammanhållen kring fisketemat, snyggt!
Fina bilder, men den första har jag inte så bra koll på, ser ut som en röd pixel :). Bild tre och fyra är mina favoriter
Svar från Khalad 2022-02-28 17:45
Hej Peter, hade kört en vända utanför Finspång och är på väg tillbaka på kvällen när jag ser finspångsljusen lysa upp molnen över skogen en aning. Fotade på känn, tror knappt jag såg det röda flygvarningsljuset o det blev inte ens skarpt. Som tur var……Tack Peter!
Hej,
Trevligt med bilder som går från fri association till realitet.
Ha det väl
Bob
Svar från Khalad 2022-02-28 17:46
Tack Bob, just så!
En mycket trevlig serie bilder och jag misstänker att de stack ut lite bland de svartvita. Jag är ju väldigt svag för det mustiga och lite mörka i puffbilden men det är nog första bilden som är mest intressant. Där finns mycket av gåtfullheten som du nämner.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-02-28 21:44
Hej Lena, dEn här gången fanns det flera som hade färgbilder, Göran G, Bengt B och en yrkesfotograf från Södertälje som jag inte kan namnet på. Men om jag säger att generellt i det här gänget är svv klart vanligast överdriver jag inte. Jag gillar den första också, den kom till lite av slump.
Mycket fina bilder! Gillar den 3e bilden lite extra, vad kallas den där tekniken som får bilden så drömlik?

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2022-03-01 19:30
Hej Johnny, tack för fin kommentar! Vet inte om den har något särskilt namn men jag använder mig då och då av Color Efex Pro, en profil med så banalt namn som Glamour Glow. Som jag uppfattar den diffuserar profilen skärpan utåt kanterna samtidigt med lite överstrålning och ökad färgmättnad. Inte säker på att det gillas av bengan......:-)
Verkligt fin serie bilder. Jag gillar speciellt den andra och den tredje bilden.
Den tredje bilden har en härlig drömsk stämning över sig.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2022-03-22 18:39
Hej Jörgen, tack för fin kommentar! -)