Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STORASYSTER SIGBRIT......

***

.......dyker fortfarande upp i tankarna då och då, vi begravde henne sommarens varmaste dag i juni 2016. 78 blev hon. Det är lustigt, jag minns hennes skratt mer än något annat. Här är hon trettio ungefär och med sonen Sten-Åke, nu en några och femtio. Bilden fanns med bland dom analoga jag skannat idag. Då och då skannar jag lite analoga bilder och hittar alltid några jag gillar, har glömt eller så. Och det blir nästan bara bilder med människor på, vattendropparna, grässtråna och dom rostiga skruvarna jag nämnde häromdagen lockar inte det minsta till att  skanna. Så jag vet vilka bilder som ÄR viktiga och det har inte ett skvatt med likes att göra. Den här är alltså från 1967 eller möjligen 1968. Och inte svår att komma ihåg alls.

*

*

***

Inlagt 2018-01-25 01:04 | Läst 838 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fint Björn. Precis så här vill jag kunna göra om några decennier.
Mvh Terje
Svar från Khalad   2018-01-25 19:52
Tack Terje, det passar särskilt bra regniga dagar och dagar som annarshotar bli tråkiga!/ Björn T
Du har en unik bildskatt hemma och visst är det lätt att förstå vilka bilder som är viktigast.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad   2018-01-25 19:52
Det har jag, tack Lena!/ Björn T
Det jag tänkte på var grabbens kläder, stor igenkänningsfaktor. Hade samma hängselmodell, och jag gissar att byxorna var hemsydda efter köpt mönster. De som använder Androidtelefon har en app "Fotoscanner" att ladda ned, den fungerar bra nog för vardagsbruk och kvick att använda. Den appen har jag använt till gamla familjebilder, sedan är det väldigt lätt att dela med sig av de bilderna i familjen.
Svar från Khalad   2018-01-25 19:53
Tack Stefan, tror att iPhone har en också men har aldrig provat den/ Björn T
Å vad fint skrivet Björn! Jag kan bara hålla med. De bilder jag skannar från mina diabilder är enbart på människor som är/har varit viktiga i mitt liv.

Hälsar
Eva
Svar från Khalad   2018-01-25 19:53
Bugar och tackar! Har inte kommit till diabilderna än....../ Björn T
Håller med Lena; vilken bildskatt du har!!! (men tänk att man inte alltid förstår värdet av att fotografera sina nära och kära och vardagsbestyren...och att spara bilderna för framtiden!!!!)
Och det där om hur man minns sina nära och kära, tycker jag är märkligt...det är just små detaljer som dyker upp då och då som dofter, skratt, en handrörelse...ögonblick.
Svar från Khalad   2018-01-25 19:56
Hej Lena, tack för fin kommentar! Hoppas det blir en dag för dig i morgon då det också finns plats för kärlek och värme, kram/ Björn
Vardagsbilder på nära och kära, människor vi har en relation till, är bilder som nog betyder mest för de flesta. Sedan kan man ju fråga sig själv hur flitiga vi är att dokumentera deras (våra) liv. Ett liv rinner undan så fort och sedan är allt för sent.
Svar från Khalad   2018-01-25 19:57
Jo, alldeles för ofta missar vi dom alldeles vanliga dagarna. Tack Torbjörn!/ Björn T
Dessa ovärderliga bilder från vardagens lilla hjul. Att vara rädd om.
Ha det gott!
Svar från Khalad   2018-01-25 19:57
Tack Gunnar, det är skoj att jag sparat negativen!/ Björn T
Precis som du säger det är människorna som är viktiga. Fick ta över min fars bilder då han gick bort och precis så gjorde även jag. Skannade in alla ned släktingar och vänner på. Delade med min bror och de med okända hus, blommor och annat gick direkt i papperskorgen. Något att tänka på då hag sorterar och sparar mina bilder.
Fint att det är skrattet du minns bäst, värdefulla minnen det.
Svar från Khalad   2018-01-25 19:58
Tack Margareta, det är ju när vi tar fram bilder som är tio år eller mer gamla som vi förstår vilka som värde fulla!/ Björn T
Ja, det är bilder av människor som står sig, och som bara ökar i värde med tiden.
- hawk
Svar från Khalad   2018-01-25 23:18
Tack Håkan, så känns det!/ Björn T

Innehållskategorier