Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TIDEN - VOLRAT THAM

***

Det finns gott om historier hur studentlivet är, bara att sjunga igenom Gluntarna tex. Själv minns jag bara fyra års envist slit med kompendier, böcker och laborationer - kväll efter kväll, helg efter helg.  I fanns då i 50 mil bort i Falun och vi träffades en gång eller två under terminerna. Jag läste i Göteborg, dom två första åren hyrde jag rum - Landsvägsgatan, Tunnlandsgatan, Skäpplandsgatan och Kapplandsgatan. Dom sista två åren hade jag studentrum på Volrat Tham, det som sen blev hotell Panorama. Det kändes som en stor lyx att inte behöva låna andras badrum eller andras kök. Här på Volrath Tham fanns i min korridor fem rum/personer som delade på ett kök och två badrum.

*

Bilden är från 1963 eller 1964 och tagen i december. Björn, här på mitt rum, är en av studiekamraterna på teknisk fysik och som också bodde på Volrat Tham. Han blev så småningom professor i partikelfysik och var på Cern i flera omgångar, själv sökte jag mig till industrin. Så nära det kommer när jag skriver men så länge sen det är. En gång, när jag var på tj-resa i Geneve, hälsade jag på honom. En enda gång sen vi blev färdiga med studierna. Sen dess har det gått ett liv, eller två egentligen. Konstigt.

*

*

***

Inlagt 2020-01-30 00:25 | Läst 4518 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En väldigt bra bild, och härlig text som väcker minnen; jag läste också i Göteborg, och bodde flera år på studenthem, borta vid Masthugget, det då (1969) nybyggda studenthemmet. På Volrat Tham hade jag kompisar som bodde, så jag var där en hel del!
En eloge för sådana här bilder som ur dokumentärsynpunkt inte minst är synnerligen viktiga.
//GöranR
Svar från Khalad 2020-01-31 15:12
Tack för det Göran, trevligt att höra att du också läst i Gbg!
Kul, jag bodde i Johannneberg (vid Johannebergsskolan) från 1954 till ungefär 1980, ett stenkast från Volrat Tham, min mor bor kvar där än. Skulle man ner till korsvägen så gick man ner förbi Volrat Tham
Svar från Khalad 2020-01-31 15:10
Där ser man, fler tidigare göteborgare! Johanneberg är ju väldigt nära Chalmers och nära till stan också!
Hej Björn.
Fin beskrivning av ditt studentliv och ett mycket bra s/v-foto som illustration - gillas.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-01-31 15:11
Tack för det Erik!
Superb bild!
Svar från Khalad 2020-01-31 15:11
Bugar och tackar!