Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

THE MIRACLE

***

No questions

No answers

Just the miracle

*

*

***

Inlagt 2018-10-07 23:17 | Läst 1965 ggr. | Permalink

"Ett vackert konstverk i all sin enkelhet, och att ta en evighetsbild av det är inte så dumt, fint fotograferat. Ha det gott/Stig"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Man kan fråga sig ur det är möjligt! Vackert komponerat av naturen och dig!
Svar från Khalad 2018-10-08 13:41
Tack Minna! Det stora miraklet är ju livet själv, oavsett det manifesterar sig i ett löv eller en högre intelligens. Och när livet väl finns är variationerna oändliga......./ Björn T
Såg alldeles nyligen, kanske det var Vetenskapens värld på SVT, men jag är inte säker på det.. I alla fall så handlade det om att man inte förrän nu har lyckats lösa gåtan helt med växternas 'fotosyntes'.. vad det skulle kunna ha för betydelse för oss minns jag inte.. :-)
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-10-08 13:48
Hej Jan, fotosyntesen är ju förutsättning inte bara för växterna, det syre växterna producerar har ju också varit/ är förutsättning för allt djurliv. Hörde fö på radion för några dagar sen att den gula färgen löven får på hösten beror på att klorofyllet i löven försvinner när växterna tar vara på den innan löven ramlar av, alltså inget nytt ämne som bildas. Det är däremot dom röda färgtonerna, dom beror på en kemisk omvandling av något ämne i löven och följer (väl?) med temperaturen. Tack Jan!/ Björn T
ehrsa 2018-10-08 16:53
Visst är det så, utan fotosyntesen så hade vi nog inget syre.. men det här jag såg var att man nu på minsta molekyl/atomnivå och inte förrän nu verkar ha förstått hur den här processen exakt går till, det visste 'man' tydligen inte tidigare! Och jag minns inte vad man sa att den nya kunskapen kanske skulle ha för nytta för oss.. men man hittar säkert på något, så att vi kan dra fördelar av det..
Hälsn!
Ett vackert konstverk i all sin enkelhet, och att ta en evighetsbild av det är inte så dumt, fint fotograferat.
Ha det gott/Stig
Var faktiskt lite orolig ett tag att den overkligt heta sommaren skulle ställa till det för höstfärgerna.
Såg dock många fina vyer igår så det verkar ordna sig med den saken... bli en färggrann tid som kommer ser det ut som.
Mv/Gunte..