Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

WINDMILLS OF YOUR MIND

***

Nog är det lite märkligt? Vi talar eller skriver bara om trivialiteter. Om man i avspänd miljö  frågar människor  vad som betyder mest i livet får man nästan alltid samma svar - kärlek, frihet, glädje, lycka och sinnesfrid. Och bekräftelse. Men vi talar om jobb, fritid, pengar, semester, senaste helgen, bilar, hus och foto. Det viktigaste vi har eller längtar efter talar vi inte om. Konstigt. 

*

Musik är ett sätt för mig att få proportion på tillvaron. Musik innehåller övertoner som går långt bortom vackra melodier och rytmiskt dunka-dunka. Musik kortsluter minnen, musik kopplar mig till längtan,  musik kopplar mig till mitt eget hjärta. Det som vi nästan alltid glömmer att lyssna på, det som för det mesta dränks i marknadssorl och reklam, det som alltid finns och talar om för oss vad vi behöver och vad som är rätt för oss men som vi för det mesta inte hör. Lyssna tex på den blinde José Feliciano när han sjunger Windmills of Your Mind. Fråga inte efter vad han menar eller tänker på, lyssna på hur rösten ibland mjuknar, ibland får skärpa som kommer från det egna livet och dom egna erfarenheterna.

*

Tillvaron har ingen annan mening än den glädje vi själva hittar i vardagen, i molnen, i blommorna och rymden med alla stjärnor.

*

***

Inlagt 2018-05-21 23:15 | Läst 1299 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Björn - meget tankevækkende tekst. Jeg er fuldstændig enig med dig. Og tak for, at du mindede mig om Feliciano, som jeg lyttede meget til i mine unge dage. Jeg har desværre ingenting med ham.
Men jeg fandt en anden med ham på "tuben", som jeg aldrig har hørt med ham. Det var mere "Guantanamera" og den slags.
Med mange venlige hilsener fra Erik.

https://www.youtube.com/watch?v=xGoC66IcW9A
Svar från Khalad 2018-05-22 20:25
Hej Erik, et är flera som gillar Feliciano, roligt! Och tack hänvisningen, ytterligare en bra låt!/ Björn T
Fin och tänkvärd text med en vacker bild av grönskan och oändligheten ovanför. Mitt eget förhållande till musiken förändrades någon gång under 80-talet när en försäljare på skivavdelningen på NK i Täby föreslog att jag borde lyssna på något klassiskt i stället för all popmusik jag konsumerade och då öppnades mina öron och sinnen för något som hade varit helt fjärran för mig.
För ett antal bloggar tillbaka så beskrev jag hur en lördagsmorgon ser ut för mig och Dennis, så här är en länk till den bloggen: https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/kontraster-16.htm
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2018-05-22 20:29
Hej Stig, det finns många musikriktningar att njuta av! Vilka vi väljer beror på tycke och smak och vad vi hittat. Extra roligt att som du i vuxen ålder hitta något helt nytt! Tack för trevlig kommentar! Lördagen den 7 juli räknar jag med Dagnyfika i Korsheden igen, har gjort en blogg om det i morse, och du är förstås som andra hjärtligt välkommen/ Björn T