Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TILL ATT BÖRJA MED....

***

...satte jag upp fågelautomaten i Korsheden som jag inte haft uppe under sommaren. Och vips kom det en hel del småfåglar. Men dom är ju väldig små faktiskt, också med 400 mm........ Jag har nu inte  tänkt bli "riktig" fågelfotograf med gömslen och så där men tycker det är roligt lära mig lite grand om dom fåglar jag ser. Enklast att börja på hemmaplan. Först fotade jag lite genom köksfönstret men gissade att bäst skärpa får jag utan fönsterglas så dom här tog jag på fri hand utomhus på ca 6-8 m. Mkt  konventionella bilder men ändå roligt att se hur det nya objektivet känns. Alla dom här tre bilderna är ordentligt croppade, det står under bilderna ungefär hur stor del av totala ursprungliga bildytan jag använt

*

Blåmes, ungefär 1/4

*

Entita eller talltita, ungefär 1/16-del

*

Nötväcka, ungefär 1/10-del

*

***

Inlagt 2017-10-04 15:14 | Läst 2463 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
De heter ju småfåglar inte utan orsak :). Med tanke på att du handhållit så är ju bilderna riktigt skarpa. Fint att se det låga bruset från A7RII. Brf tillåter inte att vi matar fåglar så tyvärr kan jag inte locka hit några fåglar att fotografera. På Stortorget går det däremot.
Svar från Khalad 2017-10-04 21:00
Nej, det är ju det, Torbjörn....Men visst är A7RII:an bra ur brussynpunkt också, tack!/ Björn T
Enastående skärpa och kontrast, det är det som jag bl.a. bedömer när jag ser om objektivet jag köpt var värt pengarna. Och det fick du, toppobjektiv.
Svar från Khalad 2017-10-04 21:00
Tack Stefan, det känns bra. tror det är värt sina pengar!/ Björn T
Med tanke på det kraftiga utsnittet - kvalité!
Svar från Khalad 2017-10-04 21:01
Det är det nog, tack Ragnar!/ Björn T
Mycket snygga bilder och fattas bara det med ett sådant toppen objektiv men lite beror det förstås vem som sköter spakarna. Eller hur?
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2017-10-04 21:01
Tack Stig, det är nog samverkan där tror jag!/ Björn T
Det är skoj att fotografera vid en fågelmatare, spännande att studera fåglar. Jag är ganska säker på att det är en entita som du fotograferat, talltitan har större svart haklapp.
Morgan
Svar från Khalad 2017-10-04 21:03
Tack Morgan, det är roligt, och absolut inget fel att börja med det enklaste på hemmaplan/ Björn T
PS Extra tack för upplysningen, liten hakklapp = entita
Gillas. Kul att ange arten också, jag har personligen alldeles för dåliga kunskaper om vilka fåglar det är annars.
//GöranR
Svar från Khalad 2017-10-04 21:04
Tack Göran! Dom vanligare arterna börjar jag väl lära mig även om skillnaden mln entita och talltita är liten!/ Björn T
Ser fortsatt bra ut med det nya objektivet! Fördelen med att ha en bra kamera med många pixlar och dessutom ett skarpt objektiv är väl just att man kan beskära en bild rejält och ändå ha bra kvalitet i den bilden! Så tänker i alla fall jag! Beskära är ofta helt nödvändigt för att en 'färdig' bild ska bli helt bra!
Hälsn!
Svar från Khalad 2017-10-04 22:45
Det tycker jag också Jan, det känns helbra och helt rätt. Och visst är det bar att kunna croppa! Tack för ditt positiva intresse!/ Björn T
Visst är det kul och det ser ju riktigt bra ut. Ibland behöver man ju inte heller ta närbilder. MÅnga bilder med miljö runt fågeln är minst lika trevliga, men då vill man inte ha så mycket foderautomat med förstås.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2017-10-05 22:10
Jo, inte så snyggt med så mycket av foderautomaten med men jag ville ju så gärna prova utan att ha några krav på det eleganta och komponerade! Tak Lena!/ Björn T