Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VÄGRENEN RISINGE

***

Vardagsblommorna hinner nästan blomma över innan lusten kom tillbaka. Med långtelet på gick jag vår vanliga promenad en extra gång i eftermiddag för att få några bilder. Ni känner säkert igen dom - tjärblomster, skogsstjärna, smörblomma, hundkex, fibblor, vitklöver. Den lilla gula med myran på har jag inget namn på (gulvial kanske?), det har säkert ni. Fjärilen vet jag heller inte namnet på, trots min nyinköpta fältnyckel Dagfjärilar. Kanske är det inte en dagfjäril, det var en liten fjäril och vingarna ser ut som dom var gjorda av tunn björknäver. Inte heller skalbaggarna känner jag. Men trevlig sysselsättning en timme utefter promenadvägen på egen hand efter att ha tillbringat förmiddagen på ögonkliniken vid US, Linköping.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-06-07 22:21 | Läst 1155 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder hela vägen. Fastnar mest för den 9:e bilden. Tjärblomster där bakom och kan det möjligtvis vara skogsfibbla, den gula. Jag är inte alls säker. Gillar färgkombinationen.
Sten
Svar från Khalad 2022-06-08 19:10
Tack Sten. Det är roligt att veta några namn på blommor men jag har ingen ambition att bli blomsterkunnig. Däremot glädjer det mig att gång på gång upptäcka hur vackra blommor jag inte brytt mig om tidigare kan vara.
Vackra bilder på våra vackra blommor. Tack för dom.
Svar från Khalad 2022-06-08 19:11
Tack för det Morgan!
Vackert, gillar den gulgröna bilden med smörblommor o hundkex mm. Skogsstjärna, se om inte detta kan vara en grässtjärnblomma. Fjärilen kan vara en buskmätare, det tråkiga med fjärilar är att vissa nattfjärilar är aktiva på dagen och de finns inte med i de vanliga fjärilsböckerna utan de går på dagsfjärilar. Det röda krypet kan jag ha fotograferat igår, kan också vara något liknade
Svar från Khalad 2022-06-08 19:13
Hej Peter, tack för kommentar! Grässtjärnblomma kan det mkt väl vara, den har jag fotat i Korsheden. Tyckte den här var påtagligt högre men med samma blomma och gissade på skogsstjärna. Ska googla på buskmätare och din gårdagsblog :-)
Vägrenen kan verkligen bjuda på prakt. Fina färgranna försommarbilder. Det kan vara gul käringtand med myran, men man behöver nog se mer av växten för att bli säker. Kul att du har fått med insekter också och maskrosbollen med sin gäst är extra läcker.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-06-08 20:26
Hej Lena, just nu är det vackert överallt, det spelar nästan ingen roll var man är. Såg förresten dina vackra bilder från Silvgruvans omgivningar. Gul käringtand är nog ett bra förslag tror jag, tack Lena!
Jättevackra vägkantsbilder i fina färger. Fint att du fått med insekter på så många och i bra skärpa dessutom.
Hälsningar, Bjarne