Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VÅRVINTERLJUS RISINGE

***

Det är så tydligt att vi går mot vår. Visst, temperaturen stiger långsamt även om bakslag med snö som igår kommer, men det är något med ljuset. Riktigt vad vet jag inte. Lite starkare säkert, finns kvar längre fram på eftermiddagen, visst. Men det ändrar karaktär liksom. Det värmer en aning. Talgoxen och spillkråkan hörs allt oftare. Men ljuset. Kanske kommer en liten gnutta ljus också inifrån? Jag menar, vi tinar ju också upp när solen tittar fram och värmer. En aning.

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2016-02-21 15:06 | Läst 2824 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag tror att det kommer lite inifrån också, som du säger så "tinar vi upp". Ett leende extra eller några positiva ord från en kollega, någon som spontant tog med sej bullar och la upp till fredagsfikat. Det har kanske inte så mycket med ljuset att göra men det bidrar på sitt sätt till en ljusare tillvaro.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-02-22 22:46
Precis så, eller hur? Tack för fin kommentar!/ Björn T
Vi tinar nog alla upp när våren kommer. Det mesta känns lite lättare. När det gäller fåglarna så tror jag mycket på dom som säger att fåglarna styrs av ljuset. Vackra landskapsbilder bjuder du på som vanligt.
Sten
Svar från Khalad 2016-02-22 22:47
Tack Sten, så är det nog!/ Björn T
Vilka härliga landskapsbilder och våren är på väg Knipan har kommit det är ett vårtecken vildutter är också ett Här är ingen snö och lite is på sjön Ha en trevlig kväll : ) // Gert
Svar från Khalad 2016-02-22 22:47
Tack Gert!/ Björn T
Visst är det så, kan bara hålla med, känns som det vänt på något sätt nu! Idag var det fortfarande ljust när jag kom hem vid 5-tiden efter en promenad, så var det inte senast jag var ledig och gick en promenad.. Himlen är fortfarande lite ljus mot väster nu vid 18:05..
Härliga bilder med öppet landskap du visar här, sånt gillas!
Hälsn!
Svar från Khalad 2016-02-22 22:47
Tack Jan, vi uppskattar båda både ljuset och landskapet!/ Björn T
Ljuset gör mycket för naturen men även för det egna humöret. Helt klart så piggnar jag till lite i alla fall. Visst värmer ljuset/strålarna lite på ett annat sätt nu än för 5-8 veckor sedan.
Svar från Khalad 2016-02-22 22:48
Visst är det så, tack Ingemar!/ Björn T
Det är fint när det ligger en gnutta snö på åkrarna tycker jag, strukturen blir mer synlig... Sista bilden gillar jag mycket!
Må så gott.
Svar från Khalad 2016-02-22 22:49
Precis det, med den där gnuttan av snö, gillar jag också! Tack Lena!/ Björn T