Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VINTERVATTEN

***

Ett tunt tunt snötäcke finns i Korsheden. Det som är uppenbart är det höga vattenståndet i alla sjöar. Bilden är som så ofta nerifrån spången, träbron över vattnet mellan Saxesjöns våtmark och Barken. Det som vanligtvis är gräsbevuxna sankmarker är nu helt vattentäckta ytor.

*

Min fotoaktivitet är ganska låg för närvarande, jag mår inte helt ok. På väg från julfirandet med dottern och familjen i Stockholm till Korsheden på juldagen fick jag avbryta i Västerås då jag inte vågade fortsätta köra. Efter sex timmar på akuten visade sig alla värden vara normala, men köra vidare var inte aktuellt, dottern tog tåget till Västerås och körde oss hit.  

*

Bilden är från i går och gjord till svv i Silver Efex. Jag gillar det lite grafiska intryck det tunna snötäcket ger tillsammans med lika tunn våtis.

*

***

Inlagt 2019-12-27 23:31 | Läst 2460 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Jag är ledsen att höra det. Det var inte något du förtjänade just nu. Hoppas att det var något övergående.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hoppas det var något tillfälligt och att du tillfrisknar snarast. En bild som även jag gillar. Mycket fin med det tunna snötäcket.
Sten
Tråkigt att höra om hälsan Björn! Krya på dig snarast.
Vacker bild du fångat.

MvH
Johnny
Var du sex timmar sammanlagt på akuten el fick du vänta i sex timmar? Hur som helst, krya på dig!
Krya på dig Björn. Vacker bild.
Hej Björn. Tråkigt, men klokt av dig att avbryta körningen., trots väntan på akuten. Många hade nog sagt ,det är ingen fara, och kört på. Skönt att proverna var normala Nu får du ta promenader i lugn takt, och krya på dig,och tänka på hur kul det ändå är att fotografera.
Jag brukar skämta ironiskt om, att snart har vi sjötomt, trots att det är 600 meter till roddbåten och havet
. En snygg bild med fin gråskala Det är nog annars rätt lockande att göra en sådan här bild väldigt kontrastrik. Här känner man att isen är tunn, bilden ser nästan lite vårlik ut. I förgår natt vid 12 tiden hörde jag koltrasten sjunga. Lite knackigt, men goda försök i mörkret.
I stockholm är de tvungna att tömma Mälaren på vatten.Det är inte riktigt sig likt, och ett tag sedan man kunde använda en 125 del och bländare 8, som man fick lära sig för att få fint resultat när solen sken, med sin Agfa Clack. Mot nya bilder!
/ Bengt H.
Det var tråkiga nyheter men om dina värden är OK. så kanske det inte är så alvarligt, men du får ta det lugnt en tid och låta kroppen vila.
Om vattenståndet kan jag nämna att även i Lindesberg har vattennivån stigit med säkert några dm. för det kan man se i vår lilla å som heter Bottenån att nivån har stigit en hel del. Mycket fin svartvit bild för övrigt.
Ha det gott/Stig
Ta det lugnt och koppla av Björn så ska du se att krafterna kommer åter. Det kan bli lite mycket ibland. Vit snö gör sig bra mot mörka vatten och dunkla isar.
Krya på dig occh gott nytt år.
Ibland kan det kanske bara 'bli för mycket' av allt den här årstiden.. det finns ofta så mycket 'måsten' man kanske tycker att man ska/vill hinna med.. samtidigt som dygnet bara har 24 timmar.. det sagt med tanke på att du skriver att det var inga fel på dina värden.. kanske 'tempot' ändå var för högt just nu? Man vill göra så mycket, så kan jag ofta känna om dagen är fin, men jag hinner ofta inte mer än att gå en liten runda i mitt närområde, sen börjar det ju bli mörkt.. Du får ta det lite lugnt och 'känna efter' en period, men att komma ut och promenera lite är alltid bra! Krya på dig!
Hälsn!
Fin bild med snyggt sv/v!
Hoppas du piggnar till snart Björn! En bra och snygg bild. Det är riktigt fint med snöfläckarna på isen. Den gör sig kanonbra i svartvitt.
God bättring och trevlig helg!
Bjarne
Tack för omtanke och fina kommentarer. Jag tror Jan och Torbjörn har rätt, typ överansträngning, efter några dagar känns det hyfsat ok. Yrsel och synproblem verkar ha avtagit. Det är nog inte så mkt julförberedelser/ julfirande som oro för I och lite för lite sömn i botten. Hälsningar/ Björn