Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BARNKAMMAREN

***

Grågässen ute vid Ekön, Dovern har fått sina ungar. 34 stycken räknade jag till därute i kväll. Barnalyckan har varit lite ojämn, dom par jag såg hade 6, 5, 6, 1, 12, 4 ungar. Som vanligt tätt, tätt intill mammorna. Lite väl långt ut men jag gillar att det blir lika mycket landskap som fågel.

*

*

*

*

*

*

*

*

På den här bilden räknar jag till 34 uppdelat 6, 5, 6, 1, 12 och 4. Ni får förstora och kollräkna

*

*

***

Inlagt 2020-05-03 23:30 | Läst 861 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Suveräna bilder alla men speciellt dom med vassen och krokiga tallen.
Å så det med ungar..en gång på Stora Karlsö berättade guiden att antalet ungar som sjöfåglarna simmade omkring med kunde vara knepigt.
Blev det mycket korsande och kryssande kunde det slinka med en och annan unge till "fel" familj och plötsligt kunde det bli rätt långa rader ungar. Han berättade om en räkning men minns inte summan, men många var det. Vet inte hur det förhåller sig i gåsvärlden.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-05-04 00:05
Tack för det Gunte! Under den här dryga timmen uppfattade jag att konstellationerna var stabila men säkert hamnar några fel då och då. Har fått den kommentaren för något år sen då jag fotade ett storskrakepar i Söderbärke med 36 små dunbollar i följe, där verkar det sannolikt att paret tagit över flera kullar. Hälsningar!
Gässen ökar i antal. När jag paddlade ute i Marmafjärden på 70 talet kunde man se en flock på 70/100 men för övrigt såg man inga. Närmare samhällena var det kanadagåsen. Precis som Gunte så gillar jag den med tallen, men det är nog mest tallen som imponerar. Vilken överlevare. Sista bilden var också mycket fin.
Sten
Svar från Khalad 2020-05-04 00:10
Tack Sten, det är ju inte så lätt att impa på dig med fågelbilder :-) men jag hade en mysig kväll vacker solnedgång bra ljus! Tack fört trevlig kommentar!
Vackra bilder särskilt de två första. Några ungar har nog bytt familj, 1 verkar ju väldigt litet och 12 är ganska många. Kan ju vara svårt att veta var man hör hemma när det blandas så. Vet inte om de bryr sig så mycket? Ejdrar verkas samla alla ungar i en och samma grupp och så passas de som ett dagis
Lyckan är stor bland gässen och de är så kul att se dem med sina dunbollar. Första två bilderna gillas lite extra. Det gör absolut inget att det är avstånd till fåglarna för miljön är så fin och det ger stämningen i hela bilden. Vilken tall!
Hälsningar Lena
Bild 2, den var inte dum den! Fint komp bland annat!
Verkligen en barnkammare, fantastiskt! Fina bilder av föräldrar med smått! MVH Yvonne
Vackra bilder! Dom är snabba fåglarna.. dom hinner knappt mer än komma hit så finns snart ungarna där.. dom struntar i att våren varit kall, ungarna kommer ändå!
Hälsn!