Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DAGENS SNAPS - FRÅN FINSPÅNG TILL TÅRTAN

***

Åter en fullmatad onsdag. Efter att ha skottat en halv decimeter snöfärgat vatten från trappen bar det iväg mot Stockholm vid tiotiden. Inlagd tidsreserv med tanke på vädret var överdriven, fika i Kulturhuset i Järna  fyllde en halvtimme. Så till huvudmålet som var Löwenströmska och uppföljning av magnetröntgen för en månad sen. Diskbråcksoperation rekommenderas inte, samma ställe som jag opererat för spinal stenos för tjugo år sen gör att ny operation är svårare och med påtagliga risker. Tillbaka till stan och till söder, parkering vid Timmermansgården och promenad till Tårtan. Det vanliga gänget, åtminstone delar av det, lite färre än förra gången jag var här, men lika trevligt som vanligt.  Efter en varmkorv vid kiosken tillsammans med Gunnar (som valde hamburgare) fortsatte vi till Avtrycket, Fotoklubben som huserar just på Timmermansgården. Hemma vid tio igen.

*

Men visst blev det några snaps. Med var min gamla tjockkamera, 99:an med Minolta 85:an, det kändes tungt och jag ser att brushanteringen är klart sämre är på senare A7:or. Här kommer spridda upplevelser. För en gångs skull har jag blandat svartvitt och färg. Det brukar jag inte göra, tycker dom (svartvitt och färg alltså) dödar varandra på något sätt. Men i den här egentligen svartvita serien finns två bilder som jag tycker förusätter färg och dom fick följa med.

*

E4:an, blött och regnigt

*

Fika-granne på Kulturhuset, Järna

*

Ögonblick mellan Timmermanshuset och Tårtan

*

Stammis

*

Undrar vad hon pluggar?

*

Nå´n optik av något slag.....

*

Stamgäst nr 2

*

Gunnar vid kiosken

*

Natti, tack för trevlig avkoppling!

***

Inlagt 2019-03-13 23:25 | Läst 710 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Sköna bilder, faller lite extra för färgbilden, den är kanon! ha det, LO
Svar från Khalad   2019-03-14 10:41
Tack för det LO! Gissar att du tänker på första färgbilden, killen med Stihlbyxorna, hälsningar/ Björn T
Dina bilder imponerar men lyxbildar gör det inte. Hur sitter man i en sådan. Ser inte bekvämt ut. Jag skulle nog inte komma in en en sådan bil. Kvinnan som pluggar gillar jag.
Sten
Svar från Khalad   2019-03-14 10:44
Vi är överens om lyxbilar Sten (säkert om en del annat också)! Här var jag några tiondelar för sen, tanken var att få bilden när hon ålade sig in, nu hade hon precis satt sig. Men jag lovar, det såg inte bekvämt ut och jag är inte säker på att hon vet var hon sa göra av knäna än på bilden.....Hälsningar/ Björn T
Bra bilder som vanligt. Kul att ses. Jo det var färre på Tårtan än vanligt men jag kände samma stämning som alltid och jag trivdes. Årsmöte på Avtrycket låter så där lagom kul men det är en väldigt trivsam och nästan familjär anda och många var där - det säger en hel del tycker jag.
Svar från Khalad   2019-03-14 10:45
Tack Gunnar, visst var det trevligt. Och stämningen på Avtrycket är definitivt familjär! Många hälsningar/ Björn T
Hej. Varje gång du är med på tårtan levererar du bra bilder!.
Kul!
/Bengt H.
Svar från Khalad   2019-03-14 10:51
Tack för vänlig kommentar Bengt! Jag är ju för det mesta ute på vischan - Korsheden eller Finspång går nästan på ett ut - och blir lite uppiggad när jag kommer ut bland folk igen......:-) Hälsningar/ Björn T
Det var en minst sagt späckad dag. Tråkigt att höra att du verkar ha ont. Fina bilder rakt igenom men Gunnar vid kiosken faller jag lite extra för...den har en skön ton.
Svar från Khalad   2019-03-14 13:02
Hej Annelie, tack för kommentar! När jag väl är i Sthlm försöker jag få in några saker i programmet. Betr ryggen har jag inte särskilt ont längre, däremot har nerver i kläm gjort att jag går sämre och ena foten viker sig utan att jag kan göra ngt om underlaget inte är plant så jag kan bara med försiktighet röra migi terräng. Hälsningar/ Björn T
PS Komme ihåg att du skrev om företagande (ditt) för ett tag sen. Driver du aktivt ett företag inom foto?
Annelie Worgard Fotografi   2019-03-14 23:38
Sen 5 mars 2018 finns Annelie Worgard Fotografi ....stolt som en tupp är jag över det...tänker att det får bli en slags tredje karriär....men denna gång helt utan prestationskrav, eller krav på att lyckas i de gängse termerna, det som blir det blir, jag vill ha kul...träffa folk, göra folk glada med mina bilder...typ så...det är grejen nu.
Svar från Khalad   2019-03-15 00:08
Vad roligt; lycka till! :-)

Innehållskategorier