Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DET ÄR VÄL DET VI VILL?

***

Riktiga konstnärer ska väl helst ha nå´n sorts programförklaring. Utan att vara riktig konstnär har jag ändå funderat på frågan. Enklast är nog att säga att jag fotar där jag går och står, jag delar min verklighet. I det begreppet, min verklighet, ligger också min inre värld, inte bara det jag ser. Dom där två hänger ihop. Vi må bo i samma stad, i samma land och på samma jordklot, ändå lever vi i olika världar. Ja, jag skulle säga i olika universa. Parallella måhända. Men våra föreställningar, värderingar och framförallt tankevärldar är olika. Vi använder samma ord men menar olika saker. Och fast vi är i samma stad, samma land och på samma jord vi ser helt olika saker, titta bara på bloggen.

*

Det är sant, vi delar en del också. Behov av kärlek och bekräftelse, känslor som glädje och sorg, hopp och förtvivlan. Sånt pratar vi inte så mycket om, synd kan jag tycka, det styr våra liv. Det skulle jag gärna ha mer av i bloggen. Men vi finns där ändå. Inte så att varje enskild bild eller enskild blogtext säger så mycket, men bit för bit släpper vi ut små delar av oss själva. Och det är väl det vi vill? 

*

Tunnbindaregatan 8 i Norrköping. Visst är det en vacker port?

*

***

Inlagt 2019-03-21 11:39 | Läst 455 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
Det är en vacker port. Man kan också uppskatta det hantverk som en gång skapade den.
Ha det gott
Bob
Svar från Khalad   2019-03-23 00:09
Det är det, tack Bob!/ Björn T
Vacker port snyggt avbildad.
/Bengt H.
Svar från Khalad   2019-03-23 00:09
Tack Bengt!/ Björn T
En tänkvärd text som vanligt. Den här gången är det även för mig porten som får mig att reagera. Vilken vacker grind och vilket hantverk. Dessutom vackert ljus i bilden. Jag som nyss varit på begravning kommer att tänka på kyrkogårdar naturligtvis. Ekshärad kyrkogård.Har aldrig varit dit men skulle gärna åka dit och se alla vackra smidda kors. På Åland såg jag liknande kors men det är med blandade känslor man läser namnen på gravarna.
Sten
Svar från Khalad   2019-03-23 00:11
Smidda kors är vackert, det finns några vid S:ta Maria här i Finspång. Tack för fin kommentar!/ Björn T
Hej Björn.
Jeg vil afholde mig fra, at kommentere din tekst - men den giver stof til eftertanke.
Dit foto derimod - imponerende motiv. Og du har virkelig formået, at gengive både porten og det smukke lys på en fremragende måde.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad   2019-03-23 00:12
Tack Sten, solen lyste på väggen bakom så det blev fint ljus! / Björn T
En väldigt vacker port, fint fotograferad!
Och som sagt en tänkvärd text! Visst kan man ha en programförklaring fast man inte är en riktig konstnär ;) Tycker mig se små fragment av det ibland bland bloggarna, och det är ju att dela med sig. alltid lika trevligt att läsa, och nånting jag ibland ger mig ut med.
//GöranR
Svar från Khalad   2019-03-23 00:12
Tack Göran, en vacker port är det!/ Björn T
En väldigt vacker port och ett gediget hantverk.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad   2019-03-23 00:14
Tack Lena , dom kunde sitt smide, dom (den) som gjort den där! Och stort grattis, första plats på Naturavsnittet, inte dåligt! Så har du en fantastiskt fin bild också, värd varenda poäng. Hälsningar/ Björn T
Fint skrivet och sett och fotat! Fin grind.

Och som du skriver, parallella världar. Jag som är intresserad av gamla hus har varit på plats och rekat utan att se grinden!

Byggnaden är en tegelborg från sent 1800-tal eller kanske förra sekelskiftet. Välbyggd. Allt ser väl bevarat ut. De S-formade delarna på grinden - eller är de månne åttor? - ser lite modernare ut tycker jag, blev nyfiken och ska kolla på plats.
Svar från Khalad   2019-03-23 00:17
Hej Måns, jag har tittat på den många gånger och alltid tyckt att den är vacker. Nu lyste solen fint på den gula väggen därbakom så det blev fin kontrast! Tack för fin kommentar!
Tror det är S, ser ut som gamla tiders bokstöd....Hälsningar/ Björn T
Måns H   2019-03-23 17:59
Tittade nyss på platsen med tack vare din bild förnyad blick. "Huset Byggdes 1891" står målat på ett ställe, vindflöjeln som har vikingaskeppsstuk har året 1891 och en nyare datering anger 1891. Grinden är handsmidd, även de S jag undrade över är original.

(Vikingaskeppsstuk: Utförd med motvikt i lovart så att flöjeln balanserar.)
Det blir en extra dimension när man inser att ens egen bild kan ses på så många sätt just av de anledningarna du tar upp. Jag tänker mycket på det. Att våra inre världar är just våra egna och färglägger mycket mer än vi tror/förstår hur vi ser på den yttre världen ...men färgläggningen är osynlig för andra, ibland också för oss själva. Vi tror att orden betyder samma men det gör de många gånger inte, för även orden har vi färglagt från vårt inre, och sen har vi häftat ihop ord med andra ord... Tänk när vi förstår att det är så här vi gör ...hela tiden...då kanske vi kan börja med att fråga varandra vad den andre tror/tycker, istället för att anta att vi vet. Vacker port, det finns portar mellan oss allihopa där vi kort och för en liten stund kan förstå varandra.
Svar från Khalad   2019-03-23 00:23
Hej Annelie! Det är så lätt att tro att vi ser världen precis som "den är", das Ding an sich liksom, men alla har vi våra färgade glasögon på......Och en av portarna är väl Fotosidan där vi visar en smula av det vi ser men också av det vi bär med oss kanske. Tack för uppskattad kommentar!/ / Björn T

Innehållskategorier