Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GLAD MIDSOMMAR!

***

Med ett potpurri bilder från dagens midsommarfirande i Korsheden önskar jag er alla en riktigt fin fortsättning på midsommarhelgen. Här var det klassiskt midsommarfirande på allmänningen alldeles ovanför badplatsen, solen lyste från blå himmel och alldeles perfekt temperatur, någon enstaka grad över 20.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2019-06-22 00:13 | Läst 2369 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

TRANORNA

***

Som vanligt har vi dom på ängen nedanför oss med jämna mellanrum. Då och då kommer dom inflygande och stannar allt mellan tio minuter och ett par timmar. Jag kan förstå att den här ängen lockar - den är omgiven av skog på tre sidor och så vår lugna tomt, ingen trafikerad väg i närheten. Här finns gott om små grodor, gott om insekter och säkert ett och annat vegetariskt också.

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2019-06-20 23:00 | Läst 2085 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

FOTOFIKA KORSHEDEN - BRA ANSLUTNING

***

Nästa lördag, 29 juni, är det fotofika i korsheden, alla är välkomna. Just nu är vi 10 personer men det finns plats för minst 10 till! Kommer  gör Mats Berglind, Marianne Bengtsson Rosander, Lena Holm, Göran Redmo, Martin Stenlund, Stig Cannermo, Sven Lundin, Bengt-Åke Strengberg, Bengt Gustafsson som det ser ut just nu, och så jag förstås.

*

Jag sa tidigare (förra bloggen här) att jag står för kaffe och fika bröd plus glass och jordgubbar och att ni får ta med om ni vill ha lunch typ, men jag beställer en smörgåstårta nere på ICA slipper ni tänka på lunch, det blir enklare så eftersom jag tror alla vill ha något lite rejälare där innan vi går över till fikabrödet.

*

Som sagt, det vore kul med ännu fler - Norberg, Falun, Gävle, Sandviken, Säter, Ludvika, Västerås och Gnesta  ligger alla på bekvämt bilavstånd! Och för er som inte varit här, när ni kommit in i Korsheden från Söderbärkehållet finns en enda avtagsväg till vänster, det står Torrbo, ta den. Kör på den ett par hundra meter så kommer ni till en busshållplats som heter Eldano, precis där går det ner en liten väg ( det ser klart stökigt ut på tomten intill!) Kör ner på den , typ 100 m, och ni är framme. Vid problem, ring mig, 0705-231707. Korsheden hittar ni på kartan, några kilometer utanför Söderbärke, ungefär mitt emellan Fagersta och Ludvika! Välkomna!

*

Ladan, Korsheden

*

***

Postat 2019-06-20 10:40 | Läst 5359 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

SPACE EXPLORATION - DESIGN

***

*

*

***

Postat 2019-06-19 22:48 | Läst 1267 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

MAN GÖR SINA MISSTAG - EN ALLDELES SANN HISTORIA (TILL)

***

Ni gör säkert aldrig några riktiga misstag, det är antagligen bara jag. Det senaste är det här. (Kanske kommer ni ihåg det förra - då jag backade över en nyinköpt mobil med gräsklipparen? Det var inte så att jag körde över den med ett hjul, jag klippte den. Det tog en timme att samla in dom centimeterstora delarna som låg spridda på typ 20 kvadratmeter av gräsmattan. Se här).

*

Alltså, häromdagen, för ett par veckor sen, skulle jag klippa gräsmattan här i Korsheden. Den är ganska stor, en före detta äng, och jag har en sån där åkgräsklippare, typ liten traktor. Den står i ladan därnere. Alltså, jag fyllde på lite miljöbensin, akrylattyp, ur en av dunkarna som också står därnere i ladan. Den startade som den brukar snällt på första försöket och jag backade ut ur ladan och körde upp över ängen, jag brukar börja vid huset. Jag kom dock bara halvvägs, sen tvärdog den. Flera startförsök men inget resultat. Efter någon timme tog jag kontakt med en av grannarna som brukar hjälpa mig när jag har problem. Nästa dag kom han över och gick igenom det mesta. Med sin egen kompressor blåste han ur cylindern, gjorde så ren tändstiftet, kollade med startgas, och visst tände den ett ögonblick, men sen dog den igen. För säkerhets skull gjorde han om hela proceduren, men med precis samma resultat. Så vi gav upp. Innan han gick sa han att han tyckte det luktade konstigt om motorn, typ som ättika vilket jag inte begrep......Den fick stå till nästa dag, men den gick inte i gång då heller. Alltså hämtade jag släp och körde den till Westcom, Westanfors Cykel Och Motor i Fagersta.

*

Drygt en vecka senare kunde jag hämta den. På verkstan hade dom fått lägga ner en hel del jobb för att få igång den, dom hade bytt tändspole, gjort ren hela cylindern och bytt bensin som dom också tyckte luktade ättika. Samtidigt hade dom fått göra en service på den så det blev ungefär som en femtedels gräsklippare. Nöjd körde jag hem den och har nu klippt, den fungerar alldeles utmärkt. Men det tog sin tid, gräset var inte knähögt men inte så långt ifrån heller. När man klipper så högt måste jag kratta undan det avklippta, det ligger i drivor, åtminstone runt huset. Så behöver jag klippa en gång till för det blir ojämnt när det varit så högt. Nu börja det se riktigt skapligt ut.

*

Häromdagen samlade jag ihop lite skräp för att ta till Söderbärketippen som är öppen två halvdagar i veckan. Bland annat kollade jag ladan för att ta rätt på tomma plastdunkar, så jag gick igenom dom som stod därnere, skakade på dom för att se om dom var tomma. Några tomma, men inte alla.....
*

Ladan i änden på gräsmattan

*

Interiör ladan. Dom blå dunkarna är fyrtakts akrylatbensin

*

Hoppsan, inte alla tydligen........

*

Fit for fight igen!

*

***

Postat 2019-06-19 13:29 | Läst 2662 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa