Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BITTER SEARCHING OF THE HEART

***

Häromkvällen,  just när jag skulle krypa till kojs, såg jag att det låg ett lätt dis över samhället, upplyst av ljusen i centrum. Tyckte det såg trevligt ut och hämtade kameran. Trots att jag inte såg det när jag tittade ut genom den öppna ytterdörren kunde jag i sökaren (24 mm!) se några stjärnor ovanför. Är lite fascinerad av EVF:n, tom när jag inte ser stjärnor med blotta ögat ser jag dom i sökaren med 24 mm på, tycker det är en ok sökare. Osäker på om dom syns på FS-bilden, men på min egen dator syns dom bra.

*

Undrar om det finns liv därute nånstans? Vi har letat med moderna instrument säg sen 50-talet, kanske uppåt 70 år alltså men inte ett pip har vi hittat. Det senaste är att Pluto kan bjuda på överraskningar. På ytan är kvävesnön och metanhaven  bottenfrusna men man utesluter inte vatten på större djup. Och finns det vatten är också liv tänkbart. Ju mer och ju längre ut i rymden vi letar utan att hitta något, desto starkare blir min övertygelse att det är livet i sig själv som är det gudomliga. I min värld är alla levande varelser  gudomliga.Det människan sökt genom årtusenden finns inte uppe i himlen, inte i underjorden heller för den delen. Det finns mycket mycket närmare, vi själva är en del av det vi söker.

*

Kanske finns det liv därute också, kanske finns det civilisationer som ligger långt före oss, kanske inte.  Människan själv har säkert potential att komma vidare en stycke. (Jo, jag vet, klimatkrisen). Jag hoppas Leonard Cohen har rätt (här - fast det inte går att komma från den inledande reklamen)

*

*

***

Postat 2020-10-26 19:51 | Läst 1733 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

SETT I NORRKÖPING

***

Ibland blir det för mkt naturfoto också för mig. Lite omväxling behövs. På flera sätt, kanske har respekten för Coronaviruset fått ta för stor plats. Sen pandemin började har vi varken fikat eller ätit ute en enda gång, inte heller besökt ett enda museum.  Lite tråkigt är det ju. Vi är ändå långt från isolerade på riktigt, jag handlar mest varje dag och vi har äldsta dottern som jobbar i Linköping boende hemma just nu.  

*

Nåväl, jag kände för att åka in till Norrköping i går. Tanken var väl att kanske åstadkomma lite gatufoto men den riktiga känslan och lusten infann sig inte. I stället blev det en rejäl promenad genom stan, närmare två timmar.  Inget riktigt tema men "Höst i Norrköping" eller "Turist i egen stad" kan nog tillämpas.

*

Sankt Olai-kyrkans fristående locktorn

*

Samma torn reflekterat i en av byggnaderna intill

*

Rådhuset

*

Graffiti på bostadshus utefter Strömmen

*

Nära Strömmen

*

Han såg ut att kunna hantera sitt flugspö

*

Jag frågade förstås om han fått något. Jovisst, en lax hade han fått. Trevligt tyckte jag och frågade om jag fick ta några bilder. Och det fick jag.

*

Så vidare utmed Strömmen bort mot Inustrilandskapet

*

Där träffade jag på en fotokompis. Det visade sig vara en stockholmare som turistade i Norrköping ett par dar. Honom fotade jag också såklart.

*

Det finns ju flera såna här "breddfall", vackra både att se och höra

*

Dom här pratade jag aldrig med men dom såg ut att trivas i varandras sällskap

*

Alla behöver ju inte en stor sjö att ro omkring i.......

*

Borde veta vad huset heter, det gör jag inte

*

Här går Kungsgatan över Strömmen

*

Några njöt av höstdagens sista solstrålar

*

Karakteristiskt för centrum och alldeles särskilt Industrilandskapet är blandningen av gammalt och nytt. Och många gånger förr har jag berättat hur imponerad och glad jag är över hur man i det gamla Industrilandskapet har tagit vara på praktiskt taget alla gamla byggnader för nya ändamål, inte minst Campus Norrköping som är en del av Linköpings Universitet.

*

Det som slår mig mest är alla nya byggnader som tillkommit de senaste åren. Förtätningen av den centrala delen av stan är mycket påtaglig.......

*

......På gott och ont kanske jag tycker som helst gillar  ljus och luft. Vad var det han skrev Strindberg, jo "Här rivs för att få ljus och luft, här rivs för den nya esplanaden!" Tror jag ungefär. I Röda rummet om jag minns rätt.

*

Så passerade jag köpgatorna där i centrum på min väg till parkeringen

*

***

Postat 2020-10-25 16:01 | Läst 2359 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

BASIC

***

*

*

***

Postat 2020-10-24 19:56 | Läst 1718 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

GÖTEBORG

***

Göteborg har en särskild plats i mitt hjärta. Skälet är enkelt, jag bodde där under studietiden , 1961-1965.  Därefter har jag ganska frekvent besökt Göteborg i tjänsteärenden av olika slag, ända upp till jag var 70 ungefär. Numera är det ju barn och barnbarn (Göteborgsfamiljen) som drar mest. Nu under Coronapandemin har vi inte varit där en enda gång så det drar lite extra just nu. I stället passar jag på att göra en blogg på gamla stadsbilder tagna för nästan exakt 10 år sen. 

*

Södra Vägen mot Korsvägen

*

Södra Vägen mot Korsvägen

*

Från Trägårn tvärsöver Hamnkanalen

*

Östra Hamngatan ner mot Brunnsparken

*

Brunnsparken

*

Brunnsparken

*

I princip Brunnsparken (alldeles intill)

*

***

Postat 2020-10-23 17:10 | Läst 2533 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

FORTFARANDE - RISINGE

***

*

Aspdunge ute vid hästhagarna vid S:ta Maria idag

*

***

Postat 2020-10-22 14:16 | Läst 3100 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa