Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VYKORTET

***

Utefter hela ena sidan av kyrkogården löper en en häggmispelhäck, säkert ett par hundra meter lång. Just nu blommar den intensivt. På väg ut mot Risinge igår stannade jag till, tänkte att jag kan ju inte låta den där häcken blomma över utan att ha tagit en bild. Jag inser att bilden skulle passa som vykort, värderingen av detta får ni göra.

*

*

***

Inlagt 2020-05-03 13:37 | Läst 1842 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så det där är häggmispel, nu fick jag lära mej en ny trädgårdsväxt. Otroligt vacker har jag tänkt när jag sett den längs mina promenadvägar i Knivsta. Den gör sej mycket bra på ditt vykort med de gråblå molnen i bakgrunden och kyrkan förstås. Det slog mej plötsligt att jag har nog aldrig sett ett vykort där kyrkan inte är i skarp. Man tog nog inte vykortsbilder på det sättet :-)
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-05-04 09:52
Vi har ett antal häggmisplar på tomten som blommar nu så jag känner väl igen den. Dock i fjol el förfjol nedklippta så dom ser lite rumphuggna ut. Tog ett antal bilder med omväxlande kyrkan och buskarna skarpa men bestämde mig för att buskarna var viktigast här:-) , hälsningar/ Björn
Fint med den där kyrkan! (Fast vykortsbild? då ska det nog vara skärpedjup över hela bilden, och så borde lyktstolpen klonats bort.)
Svar från Khalad 2020-05-04 09:58
Här var buskarna viktigast, orsaken till bilden så att säga men håller i princip med dig. Lampan såg jag, funderade på att klona bort den men insåg att jag skulle få problem med kontinuiteten på grenen så den fick helt sonika vara kvar, hälsningar/ Björn
Jag tycker att det var mycket klokt att lägga skärpan på blommorna/busken. Ett bra tänk. Gillar den här typen av bilder. I min iver att få skärpa över hela bilden glömmer jag bort att ta sådana här bilder.
Sten
Svar från Khalad 2020-05-04 09:59
Tack Sten, buskarna var det som fick mig att ta bilden, inte kyrkan
Häggmispeln är otrolig i sin tidiga blomning, så den och ett kyrktorn torde bli ett perfekt vykort! MVH Yvonne
Svar från Khalad 2020-05-04 10:00
Tack Hvonne, vi har några häggmisplar på tomten och njuter av dom varje år :-)
Väldigt vacker häck! Min enda fundering är att om det varit ett vykort hade nog skärpedjupet varit större så även kyrkan varit skarp. Fin bild!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-05-04 10:02
Jo, på ett riktigt vykort hade det naturligtvis varit så. Här var dock buskarna anledning till att jag tog bilden
Ja varför inte ett vykort ;)..bättre här än standard, bara " Hälsning från ..... som saknas.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-05-04 10:04
Tack Gunte, nästa gång får jag göra ett "riktigt" vykort , här var vykortsrubriken påkommen i efterhand, jag tänkte bara ta en lite romantisk bild med buskarna i fokus.