och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Finaste väggmålningen i Glasgow.

Sist bland bilderna från Glasgow så vill jag visa den väggmålning som jag tycker är den allra finaste. Den är så ömsint och fin, dessutom min favorit bland fåglar. Lite synd är, att kvarteret med dessa hus verkar vara på fallrepet, de flesta butiker utefter gatan var nerlagda och stängda och lokalerna gapade tomma.

.

För att mannen med fågeln inte ska känna sig så ensam så får han sällskap med några hungriga duvor.

Inlagt 2018-04-05 09:04 | Läst 4835 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fantastisk fin målning! Vilket arbete.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2018-04-05 12:39
Tack Jonny!
Säkert den finaste av de jag sett.
Många fina väggmålningar har du visat och jag håller nog med om att den här är en av de finaste. Det är ett bra sätt att lätta upp en annars grå trist vägg. Här i Gävle har jag bara sett en målning, den på öster som har en skrattmås på väggen.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2018-04-05 12:41
Tack Sten!
Riktigt fin är den, den med skrattmås tror jag inte jag sett i Gävle, vet du var den är.
Däremot har jag sett en med två harar, den bilden har jag på fejan i albumet väggmålningar.
Sten Björklund 2018-04-05 13:49
Kör man under järnvägsviadukten mot näringen så är den på höger sida. Googlade Öster, Gävle så kom den fram. Fanns en med hundar också. Har bara sett den med måsen själv. Vi hade anhöriga på Sofia Magdalena och då parkerade man vid måsen.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2018-04-05 14:38
Tack för beskrivningen, måste se om jag kan hitta den nästa gång jag kommer till Gävle. Blir inte lka ofta nu när svärmor i Hedesunda är borta.
En väldigt fin väggmålning och snyggt återgiven med hela kvarteret. Synd att det förfaller.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2018-04-05 12:42
Tack Lena!
Det var vackra fina hus där så jag ville ha med dem också.
Vilken fantastisk väggmålning! En av de finare man sett!

Hälsar
Eva
Svar från Margareta Cortés 2018-04-05 12:43
Tack Eva!
Instämmer om att den är nog den allra finaste som jag sett.
Hej Margareta! En fin länga med typiska hus från Glasgow och snygg väggmålning absolut. Jag bodde uppe i Glasgow för 17-18 år sen och vissa miljöer kan se lite slitna ut fast de inte är på fallrepet. Just denna länga ser för mig inte fallfärdig ut. Och, det där med tomma affärer är något man ser lite här och var i Storbritannien. Får jag fråga om du minns var i Glasgow detta var? Lite nyfiken.

Mvh
Fredrik
Svar från Margareta Cortés 2018-04-05 12:46
Tack Fredrik!
Husen på den gatan är vackra och jag hoppas att det är så som du säger att de kommer att få stå kvar, men såg i Glasgow att många fina hus bevaras och man bygger nytt innanför fasaderna. men även att det var väldigt många tomma lokale inne i de centrala delarna också.
Den här fina målningen finns på High street, inte långt från universitetet och relativt nära katedralen. Lätt att missa om man kommer från fel håll.
Frekeman 2018-04-05 13:04
Tack för infon Margareta. Då tror jag inte att husen är i farozonen. När jag bodde i Glasgow så var där många tomma byggnader, vars fönster det ibland växte "träd" och buskar ur. Ovant att se om man är van vid Sverige. Glasgows byggnadstilar lärde jag att uppskatta så sakteligen och innan jag lämnade stan så köpte jag på mig en inramad poster av en målning av Avril Paton och du kan läsa mer om den här: https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_in_the_West.
Svar från Margareta Cortés 2018-04-06 09:32
Skönt att de husen kommer att leva kvar, men det såg så sorgligt ut med alla tomma lokaler. Nog den gata där det var mest av det.
Uppmärksammade också dessa buskar och träd som växte där de inte borde, tråkigt att ingen rensar t.ex hängrännor och liknande innan det är för sent.
Snygg bild du köpte.
En verkligt fin målning - och tillsammans med huslängan ett fantastiskt perspektiv.
Svar från Margareta Cortés 2018-04-06 09:27
Tack Peter!
Det här är nog den jag gillar allra bäst av alla jag sett.
Det var nog den finaste väggmålning jag sett och sedan en otrolig massa duvor det är tvära kast mellan dina fina bilder.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2018-04-06 09:33
Tack Sten!
Många duvor var det som kivades om smulorna.
Fin bild på fin väggmålning!

Husen på bild ser väl i o f s helt OK ut som byggnader betraktade.

Men tomma lokaler ökar överallt i (väst)världen i takt med att köpcentra tar över och snart tar e-handeln över. Vi "ska" köpa allt från Amazon eller Zalando. Sen ska man hämta i nån lokal dit f d postverket lejt ut servicen elle möjlign få det hemskickat eller lagt i bilens bagageutrymme, den tekniken kommer.

Väldigt tråkig utveckling tycker jag. Vitsen med att bo i tätort är ju till stor del att det finns lokal service och att det trevligt att röra sig i miljöer med människor.
Svar från Margareta Cortés 2018-04-06 09:35
Tack Måns!
Tråkigt att e-handeln tar över, men förstår även för det är lätt att hitta det man söker och ibland även billigare. De här husen ligger lite i utkanten från centrum sett så det är nog svårt för handlarna att leva kvar där. En av de få som var kvar var en liten spritbutik.
Hej,
Passar utmärkt in i miljön.
Ha det gott
Bob
Svar från Margareta Cortés 2018-04-06 09:36
Tack Bob!
Den målningen lyste upp fasaden.
Verkligen en vacker målning !
Så mycket duktiga människor det finns.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2018-04-06 09:36
Tack Ing-Marie!
Tänk om man kunde måla så fint, ändå.