och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Kan man inte gå...

Kan man inte gå så långt, så kan man åka spårvagn istället. Då får man se lite av stan ändå.

Fast först en frukost på stan. I Asien äter man tydligen nudlar även till frukost, men jag tog pannkaka istället.

Tvärs över gatan låg det ett tryckeri, mannen där plockade bort skivorna som var framför hans lilla tryckeri och hade sitt arbete direkt vid gatan. Lokalen var ungefär två meter djup.

Spårvagnarna i Hongkong är smala och i två våningar, där uppe på övervåningen har man bra utsikt. Det var lätt att ta sig upp till övervåningen trots kryckorna. Bara att ge dem till maken och ta tag i trappräckena och klättra upp.

Det är renovering av spåren på gång och här stänger man inte av trafiken helt utan arbetarna kliver bara undan då spårvagnarna kommer och fortsätter arbetet när vagnen åkt. Snabba var de också, när vi åkte nästa dag så var allt klart.

Husen i Hongkong är lika fascinerande vare sig de är nybyggda i fantastiska former eller gamla med pastellfärger.

Senare på dagen blir det lite mer folk på gatorna.

Ett vimmel och en blandning av nya och gamla hus.

På den här turen åkte vi ända till ändhållplatsen Chai Wan, hoppade av för att byta vagn men upptäckte att det var marknad där. Den måste kollas in.

Tur att jag har egen assistent med mig så att jag kunde få lite bilder även härifrån utan att skramla med kryckor och tappa dem på folk. Här var ett myller av folk och mängder av varor, en hel del frukter och grönsaker jag aldrig sett och inte vet namnet på. Försökte fråga men det var bara kinesiska som gällde.

Inte bara frukt och grönsaker, utan så klart även kött, kyckling och fisk.

Undrar vad de använder gallblåsan till? I den röda bunken under simmar en sköldpadda.

Praktiskt med egen fotograf med, jag behövde bara peka så fotade maken.

Sedan åkte vi tillbaka.

Circle K är inte det en bensinmack?

Fast man lär sig lite nytt, då och då, så nu vet jag att Circle K är en amerikansk multinationell kedja av närbutiker och bensinstationer ägd av kanadensiska Alimentation Couche-Tard.

Inlagt 2017-03-10 10:36 | Läst 7500 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Verkligen intressanta miljöer du bjuder på här ochTur att du kunde åka lite spårvagn när kroppen läker!
Svar från Margareta Cortés 2017-03-10 10:55
Tack Dan!
Lite får man ju hitta på då det kommer hinder i vägen för det man tänkt sig.
Fast fick besked i går att jag inte får slänga kryckorna än, lite surt.
Spännande resa, bättre än att sitta hemma. Nä, nu ska jag ut och fågelspana, vårspaningen i trädgården gav inget nytt.
Svar från Margareta Cortés 2017-03-10 10:56
Tack Stefan!
hade varit surt att måst ställa in resan.
Fågelspaning låter trevligt, lite trist väder för det här i dag men såg att vi har lite fåglar i trädgården men inget spännande.
Att ta gatufoton från en spårvagn är inte så illa och med lite "von oben perspektiv" så blir det riktigt bra. Mat och grönsaksmarknaden var färgrik. Många berömda fotografer har nog en assistent som tar bilderna efter anvisning. Bensinmacken du tänkte på var kanske Koppartrans som fanns för många år sedan: http://www.zlattes.com/koppartrans.html
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-03-11 10:51
Tack Stig!
Vet inte och tror knappast att bilder från spårvagn skulle få vara med i gatufotopoolen. ;)
Men det är kul att åka spårvagn där och med ett pris för pensionärer på 1.20 så kan man åka mycket.
Bra med assistent.
Macken jag tänkte på är de nu omdöpta Statoilmackarna. http://www.dn.se/ekonomi/experten-om-statoils-namnbyte-genialiskt/
Fina bilder i en intressant miljö Marknaden kan vara trevlig att se så många varor Tur att ni fick åka lite och spara knäet Ha en trevlig fredag Gert
Svar från Margareta Cortés 2017-03-11 10:53
Tack Gert!
Bra med hjul då man har ont i knät och åka spårvagn är kul där.
Får kontakt med folk och får se lite extra.
Det man slås av är dessa husfasader. Ser plottrigt ut med alla kläder som hängs ut för vädring eller torkning kanske. Ser ut som alla får lösa uppvärmningen ( eller kylningen ) av sina lägenheter. Fruktstånden ser väldigt fina ut men när man ser kött och fiskstånden undrar man vad Svenska hälsomyndigheten skulle säga. När jag ser fiskdisken tänker jag på min svärfar. Han tog alltid reda på hela fisken. huvud, stjärt och delar av innanmätet som han gjorde buljong på. Romen hamnade i en rostfri skål. Sedan gläntade han på kylskåpsdörren och tog en tesked då och då.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2017-03-11 11:02
Tack Sten!
Vill man fota tvättbilder så är Hongkong ett bra ställe, för tvätt hänger det på nästan alla hus.
Luftkonditionering finns inte centralt i de äldre husen så alla hänger ut en liten låda på fasaden. finns till och med speciella fästanordningar för dem.
Svenska hälsovårdsmyndigheter skulle nog få slag i de flesta asiatiska länder. Kött och fisk ligger öppet och utan kyla.
Så som du berättar om din svärfar, så gjorde även min morfar. Allt skulle användas, men så hade de det fattigt vissa perioder, min mor berättade om att de blandade bark i brödet då hon var liten.
Hej,
Fint reportage av en konvalescent fotograf, som aldrig ger upp.
Krya på
Bob
Svar från Margareta Cortés 2017-03-11 11:02
Tack Bob!
Ger man upp, då är det kört.
Spännande miljöer med myller av folk. Fantastiskt att få se din blandning av bilder, från snöiga folktomma platser i Norra Sverige eller Norge till myllrande folkmassor och platser i Asien. Du har en bildskatt som heter duga från många platser i världen.
Svar från Margareta Cortés 2017-03-11 11:03
Tack Mikael!
Härligt att ha förmånen att få resa, men lite roligare utan kryckor. Fast det gick också.
Vilka fascinerande byggnader och vilket storstadsliv. Jag kan förstå att det är en upplevelse att ta del av. Är det verkligen gallblåsor på bilden? De borde vara mörka i färgen. Det ser mer ut som simblåsor men de kanske är rengjorda på något sätt. Galla smakar inte så bra....
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-03-12 13:01
Mycket hus och många människor är det där.
Du har säkert rätt om blåsorna, men undrar ändå vad de använder dem till. Har aldrig sett dem ligga till försäljning i något annat land.
Hongkong verkar vara ett mycket spännande resmål. Jag skulle också vilja åka de där tvåvåningsspårvagnarna! Tror de är ensamma som sådana i hela världen. Intressanta miljöer och spännande mat.
Hälsningar, Bjarne