Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Fixat femte fixen!

Så var det dags att ta nummer fem. Än är det inte över, sägs det. Och för en fakir är det ett rent nöje. Den åttonde november är det dessutom dags för influensafixen. Kan knappt bärga mig tills dess. Rena julafton för en antiantivaxare. 

/MA

Postat 2022-10-07 21:50 | Läst 692 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mitten av England i juli 2022

Passkontrollmaskinerna på Stansted vid inresan fallerade i så hög grad så de fick kompletteras med visuell kontroll som sköttes med humana ögon. Det fungerade.

Funderade ett tag om stavfelet på passets baksida spelade roll. Ni vet att på passbaksidan finns en klisterlapp med passinnehavarens namn, tillverkningsnummer och något nummer till samt texten Utförandedatum: åååå-mm-dd. På mitt pass står det "Utfärandedatum:". Kanske ska det vara "Utfärdandedatum"? Nåväl, svenskan i England är nog inte så utbredd att passkontrollmaskinerna kan se skillnad.

Varmt, periodvis, helvetesvarmt ställvis, fyrtio grader, men på det hela uthärdligt då saharahettan inte höll i sig mer än några dagar. Många akutfall med uttorkning som orsak, men även det hanterbart. Något man får träna med att hålla uppsikt på i fortsättningen? 

Tropiska nätter och mathaken finns där sent in på natten.

En avgående premiärminister som tackar för sig med orden: Hasta la vista, baby! I övrigt lite pandemisordin och uppmaningar att ha munskydd på bussarna. En del följer uppmaningen andra inte.

Annars rullar det på som vanligt bortsett från igenslagna butiker här och där. The River Festival i Bedford gick av stapeln som planerat. Mycket folk och de som bar munskydd var få. Vi tröttnade så smått i värmen, så det blev buss hem. En sådan här dag går inte bussarna som vanligt i centrala stan, men det är fortfarande lika billigt: £1. Alltså i storleksordningen 13-14 spänn för en biljett inom stan. Något för svensk kollektivtrafik att ta efter. Man skall ju åka mera kollektivt... Då blir det inte så varmt.

De gamla järnvägsbroarna över Great River Ouse är ”uppiffade” med graffiti. Vid en av dem har det varit ett gasläckage i ett par år. Lukten av stadsgas var påtaglig. Explosionsrisk? Någon har nog räknat ut att spädningen av gasen inte innebär någon risk, men miljöpåverkan. Har någon tänkt? Metan, som stadsgas till stor del består av ( runt 40- 45% siffrorna varierar. Över 50% i en del uppgifter) bidrar mycket till växthuseffekten. Koldioxidekvivalenten är 28! Det vill säga en kubikmeter metan motsvarar i stort 28 m3 CO2. Tror inte man tänkt här eller låter man andra tänka och sköta den problematiken? Inser att varje tändning av en gasspis innebär spill som blandas i atmosfären. Gas som alternativ för privatpersoner borde man nog ”tända av”. Tänk alla gasgrillar och alla ruttnande avfallstippar. 

Flygskam? Nej det verkar komma på skam. Flygplatserna är överfulla. Det måste nog till andra medel för att hålla nere CO2 utsläppen.

/MA

Postat 2022-08-16 12:12 | Läst 910 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

I väntan på att något skall dra igång

Knallar förbi Vallarna på förmiddagarna och slinker in genom öppna portar till utomhusteatern. 

Så här års finns en förväntan i luften.

Och förberedelserna är i full gång eller är det återhämtning från gårdagens evenemang.

Har inte själv bevistat vare sig allsång eller buskis. Bor för nära, uppenbarligen.  

/MA

Postat 2022-07-31 15:44 | Läst 724 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fotografi Falkenberg i startgroparna

Så är då de praktiska detaljerna igång för årets upplaga av Fotografi Falkenberg. Är det den tionde gången? 

Utställningens skärmar skall monteras och bäras in. Mer än två ton att bära in, men vi lider inte brist på värme eller kaffe.

Många rövarhistorier dras det under fikarasten.

Idag är det hängning och vernissage. Imorgon lördag drar det igång för alla och envar som tittar in och tar del av alla aktiviteter. 

Här är en länk till evenemangets program och hemsida!

Fotografi Falkenberg

/MA

Postat 2022-07-01 12:01 | Läst 793 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nu är det hängt!

Inte bössans jaktbyte för att göra köttet mört utan kamerans jaktbyte för att visa upp bilder för flera än sig själv. I Kuben Falkenbergs stadshus. En fantastisk lokal att hänga upp sina alster i. På fredagen den 27/5 var det en improviserad vernissage.  

Samtidigt pågick 26/5 -29/5 Hallands konstrunda, så lite konkurrens om besökarna fanns det. Positivt med dragplåster lite varstans i den Halländska geografin.

Kollegan med bilder på canvas tar ner den 1/6. Han har en lång resa hem. Mina, mestadels svartvita med glas och ram, hänger kvar till den 7/6. Och så blev det förlängt till den 17/6!

Det är ett brett utbud med två helt olika inriktningar, men trots det en konsekvens i bildskapandet.

/MA

Postat 2022-05-30 19:29 | Läst 1092 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 39 Nästa