Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Avhängt!

Associerar med det militära kommandot "avsittning" när manskapet skall lämna fordonen. En kommandorest från kavalleriet sannolikt. En utställning är en sorts resa dock inte till häst utan i det här fallet med bild. Vi hade inget direkt tema utom det fysiska formatet och färg kontra svartvitt i huvudsak.

Plockade alltså ner mina alster idag efter nästan en månads utställningstid! Något kortare "effektiv" tid om man räknar tillgänglighet. Det var ju helgdagar under perioden. Kollegan tog ner efter en vecka. Lång transport hem med stora format gjorde det nödvändigt att korta ner utställningstiden för hans del.

Spännande är det att visa sina bilder. Betraktarnas reaktioner inte minst. Inte alltid som det går att utröna och det bästa är väl att var och en får göra sin "resa". Utställningar är väl just det: en upplevelse. Positiv, negativ eller indifferent, men förhoppningsvis inte likgiltigt. 

Bildurvalet är en process, som om den får för mycket tid, blir vankelmodigt. Man måste bestämma sig och så hålla den linjen. Har man ett medvetet budskap eller är det betraktaren som skall tolka bilden? Personligen tycker jag att det är betraktaren som avgör även om urvalet är gjort av fotografen och i sådana här mindre sammanhang är det svårt att få till en curator. Även om det nog behövs. Distans till egna bilder är svårt för att inte säga snudd på omöjligt.

Hur som helst: Nu är det bara att börja på nästa!  

/MA

 

Postat 2022-06-17 20:10 | Läst 1548 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera