Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

De sista solstrålarna före flytten.

Amiral är en flyttfjäril, spännande nog. När ett gäng entusiastisk fågelskådare stod på "ett led linje" på ljungen i Falsterbo för att skåda flyttande rovfåglar, så bakom ryggarna samlade sig Amiralerna för att också flytta söderut.

Lapade sol antar jag liksom en del skådare i väntan på något spännande skulle vara i antågande.

Fotoutrustningen, ofta i 50 000 -100 000 kronorsklassen, lapar också solljus! Fotoutrustningen används lika mycket till att rätt identifiera arten som att ta fina fågelbilder.     

Lite längre ner på udden stod mest badstugor och varningsskyltar för golfbollar och lapade sol.

Stugorna eller snarare hytterna blir mer som kulisser än objekt i landskapet.

/MA

 

Postat 2017-09-20 17:43 | Läst 1383 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fotomaraton igen!

Ligger inte riktigt i fas med inläggen, tidsmässigt, men man kan ju ha en retrospektiv inställning till detta och vips blir det färsk historia. Denna gång ägde fotomaratonet rum i Varberg och till och med på World Photography Day, den 19 augusti i år. Något som hade gått mig spårlöst förbi om jag inte sett det av en händelse på Instagram. Å andra sidan "no big deal".  Fem teman på tre timmar var uppdraget: Mask, olikhet, kluven, porträtt och känsla. Läste instruktionen lite slarvigt och upptäckte efter halva tiden att det skulle vara liggande bilder, inte stående. Fick göra nya försök på porträtt. Hade nog gjort det ändå, då jag inte kände mig riktigt nöjd. Men man tager vad man ser och associerar med när man går förbi. Så någon av de bilder jag refuserade kanske kunde platsa i en blogg.

Speglingar på affischmonterns glas 0ch affischen bakom glaset samt undertecknad i aktion. Skulle sänkt kameran och fått med mitt eget ansikte. Då hade det kunnat bli ett självporträtt i Vivian Maier-stil.  

Vernissage på Varbergs fästning 1400 på söndag! 

/MA

Postat 2017-09-07 22:27 | Läst 2783 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera