Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

Det skymmer

Vare sig man har en app eller inte så skymmer det. I dessa tider på mer än ett sätt. Å andra sidan gryr det också och det är större chans att man är vaken i gryningen under det här halvåret än på sommarhalvåret  Men en app kan i förväg tala om vad klockan är när de olika skedena inträffar. Det underlättar om man prompt vill veta det. När dagsljuset går över till det gula och röda spektrat och när det blå blir förhärskande och när det blå blir mörkt så småningom. 

Bevakningen av det amerikanska presidentvalet nådde hysteriska höjder den här gången. Analyser av valprocessen har följts av analyser av valprocessen som följts av .... I väntan på sluträkningen har det gjorts analyser av sluträkningen som inte varit färdigräknad och än inte är färdig, för nu börjar omräkningen.

Måste man veta innan det är färdigräknat? Vad är vitsen med det? Spekulationer för att ta upp tiden med ingenting. Har mediauppbådet försökt ta igen förra gångens fadäs med felaktig prognos eller håller man på att göra bort sig en gång till genom att låta det vara sluträknat innan man räknat till slutet. Nu gör det kanske ingen skillnad. Finns det tillräckligt med folk för att kunna göra en riktig analys av analysen. Blir det en app till nästa presidentval? En app som kan säga att det blir rött eller blått? Innan rösterna är färdigräknade.

Annars: Vi sitter i skymningen och tonerna från Erik Saties piano sipprar ut ur högtalarna. På skärmen syns impressionistiska målade parisbilder från förra hälften av 1900-talet. En sorts gatufoto det också. Och tomaterna blommar.

/MA 

Postat 2020-11-14 16:11 | Läst 1670 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I den litterära skogen

Söndag och lätt regn med någon solglimt mellan skyarna. Tomaterna envisas med att blomma och paprikaplantorna kämpar på med frukterna. Då kan man knappast vara sämre än att ge sig ut för att inhösta årets sista flukt av färgspelet.

I senaste laget kanske. Det mesta av lövverket har släppt taget och ligger på marken.

Lönnar envisas med att försöka inta delar av bokskogsdomänen men förmodligen blir de bortgallrade även om de envist har kvar lite klorofyll i bladen. Om ni tittar noga på stammarna i första bilden så finns det nummer på varje stam. Precis som på biblioteket, där varje bok har sin märkning. Bokskogsområdet som heter Frodeparken ligger på Hallandsleden. Om namnet kommer efter Ari þorgilsson, "hinn fróði" (den lärde på isländska) har jag inte kunnat luska ut, men jag antar att han var boklärd. Något bibliotek finns det inte i den här skogen i alla fall även om bokarna är märkta. Danmark ligger inte så långt bort så Frode kan syfta på danska sagokungar. Det finns en Frodepark i Uppsala. I Uppsala finns det bibliotek det vet jag men ingen bokskog (antar jag). 

Bestånden av lärkträd har än så länge kvar sina barr i samma nyans som en del av boklöven. Märk att jag inte skriver bokbladen och boksidorna hade varit helt fel. 

Det lokala mathaket hade stängt. Verkade ha varit stängt sedan några år tillbaka. Kan inte låta bli att imponeras av den energi, glädje och förväntan som lett till att ett sådant här projekt sjösatts. Tur att vi hade en förstärkt fika med oss.

/M  

Postat 2020-11-02 10:13 | Läst 2138 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera