Vimmel och vardag Mingle and monday

Reflektioner, mest vardagliga, genom en glugg. Inlägg när andan faller på

4,2 jordklot

Läste pressmeddelandet från från WWF - Living Planet 2016 (se pressmeddelande på www.wwf.se/press/pressmeddelanden/) om konsumtion. Svensken har en konsumtion som motsvarar en resursförbrukning på 4,2 jordklot men vi är inte ensamma på den nivån, om det nu är en tröst. Globalt ligger den på 1,6!

Bland annat tas köttkonsumtion upp som en stor del av CO2 avtrycket. Slut på grillkvällarna alltså med 3 kilos köttbitar och fjärrstyrda grillar manövrerade av machos med förkläden. Nu blir det morötter, kålrabbi, palsternacka och rödbetor på elgrill i olivolja.

Såg ingen kommentar om fotoprylar.....håller hårt i dem.

Svårt det här med att dra ner och ställa in sig på en enklare tillvaro. Färre kvadratmeter att bo på, färre luncher och middagar med kött och fordon som knappt drar någon energi alls. Och när skall man börja dra ner......?

Har hittat en bra kombination på resor. Ett hus med APS-C sensor och 70-300, (ger bra möjligheter vid naturfoto, det blir en bra teleeffekt med faktorn 1,5) och en fullformatare med ett normalzoom eller ett fast normalobjektiv för själva resan eller reseberättelsen. Mycket att bära dock. Ibland lika tungt som 4,2 klot.    

Den lilla på bilden har gjort 6-månader på sin resa. 

/MA

Postat 2016-11-06 23:43 | Läst 2102 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera